Duitse Staande Draadhaar pups

Duitse staande draadhaar pups

[meta_gallery_slider]

Als bij ons een nestje Duitse staande draadhaar pups wordt geboren, brengen de pups hun vroegste jeugd in huis door, in gezelschap van kinderen en andere honden, zodat de socialisatie al vroeg op gang komt.

Geluiden van wasmachine, stofzuiger en spelende kinderen komen de pups dan al vroeg bekend voor en verkleinen de mogelijkheid op schrikachtige hondjes.

De eerste weken

Uit diverse literatuurstudies blijkt telkens weer dat de eerste weken die een pup (uiteraard) bij de fokker doorbrengt, van wezenlijk belang zijn voor de toekomstige ontwikkeling van de hond. Hier wordt de basis voor het verdere hondenleven gelegd en dat legt een bijzonder grote verantwoordelijkheid bij de fokker.
Een nieuwe eigenaar moet – vinden wij – dan ook blindelings kunnen vertrouwen op ervaringen en adviezen van de fokker van hun nieuwe huisgenoot.

Duitse staande draadhaar pups naar de nieuwe baas

Op een leeftijd van zo’n zeven weken mogen de Duitse staande draadhaar pups naar hun nieuwe baas, voorzien van de eerste enting. Uiteraard zijn ze dan ook al diverse keren ontwormd. Sommige pups zijn al een klein beetje zindelijk, bij het ene nest is dat wat makkelijker dan bij het andere, en de meeste hondjes zijn al gewend aan een halsbandje en riem.

De basis is gelegd en de nieuwe eigenaar kan dan zelf aan de slag, voorzien van de voedings- en opvoedingsadviezen.

En dan verder…

Wij doen ons best om voor onze Duitse staande draadhaar pups goede eigenaren te vinden die de honden ook willen en kunnen bieden wat ze nodig hebben. Mensen die de hele dag werken of andere drukke bezigheden hebben, vinden wij in principe geen goede eigenaren voor welke hond dan ook.
Alle begin is moeilijk en zo komt het voor dat nieuwe eigenaren met vragen zitten en bellen of langskomen wanneer ze even aan zichzelf (of aan hun hond) twijfelen. Uiteraard staan we iedereen van het begin tot het eind van een hondenleven zoveel mogelijk terzijde.