Wij heten u van harte welkom op onze website! Wij willen u een indruk geven van het reilen en zeilen van onze jachthonden. Sinds 1996 zijn wij actief bezig met het fokken en trainen van jachthonden, waarbij de keuze is gevallen op de Duitse Staande Draadhaar en later ook op de Weimaraner.

Door o.a. het volgen van cursussen, workshops, literatuuronderzoek en contacten met andere hondenliefhebbers over de hele wereld hebben wij onze kennis en ervaring mogen uitbreiden. De honden nemen een steeds grotere plaats in ons leven in. Eigenlijk in ons gezinsleven, want sinds 2012 vertoeft ook onze dochter steeds vaker met haar Weimaraner, Draadhaar en Teckel in het jachtveld. 

Daarbij kijken we ook letterlijk over de grenzen heen!

We zijn niet alleen lid van een aantal buitenlandse rasverenigingen maar we nemen ook steeds vaker deel aan proeven, tentoonstellingen en clubmatches in het buitenland. Zo doen we graag mee aan de Africhtingsproeven in ons buurland Belgiƫ en zijn we steeds vaker in Engeland te vinden voor jacht en wedstrijden. Daarnaast is de Nationale Elevage van de Franse DSD-rasvereniging inmiddels een vast punt in onze agenda. In 2013 weken we voor het eerst voor veldwerktraining uit naar de prachtige weidse gebieden in Polen, waar het ons en onze honden prima is bevallen.

De keuze voor de hondenrassen waarmee wij werken en fokken werd al lang geleden gemaakt, toen onze voorliefde voor de jachthond als huisgenoot naar voren kwam. Naast de africhting voor jachthondenproeven en sinds enige tijd ook voor veldwerkwedstrijden, maakten wij ook kennis met gehoorzaamheidstrainingen (GG). Dit bleek een goed trainingsalternatief voor de winterperiode te zijn. Een aantal van onze honden zijn wij dan ook in die richting gaan trainen.

Onze werkwijze

Bij de training en africhting van onze eigen (en andere) honden is ons uitgangspunt dat diervriendelijkheid voorop staat. Respect voor de eigenheid van de honden waarmee we werken voert de boventoon.

Voor wat betreft het fokken streven wij naar gezonde nakomelingen met een uitstekend karakter. Tevens voldoen zij aan de exterieur- en gebruikseisen zoals de betreffende rasverenigingen die in hun standaard hebben vastgelegd.