Nieuws Jachthondenkennel V.d. Tuindershof

 

* Op de show in Groningen van 2 maart 2014 werd onze Wiebke v.d. Tuindershof uitstekend geshowd door Nathalie van Gastel, waarvoor dank! Wieb won haar klasse met een eerste plaats Uitmuntend en kreeg daarna het reserve-CAC/CACIB toegekend.

 

Draadhaar Zehra v.d. Tuindershof van Jacques en Miranda Walison werd eveneens door Natahlie geshowd en deze gloednieuwe hond/handlercombi ging met het BOB naar huis, allen van harte gefeliciteerd!

 

Nathalie's eigen Grey Blessings Good Luck Chuck, een zoon van onze Ushi v.d. Tuindershof, ging met het Jeugd-CAC aan de haal, goed gedaan Chuck!

 

* Onze nieuwe aanwinst uit Polen, DSD Canis Fortuna Zadra, sloot vandaag haar eerste cursus af bij KC De Baronie in Breda met 99 van de 100 te behalen punten. Op naar de jachtcursus en de verdere gehoorzaamheidscursussen!

 

* Op de show in Eindhoven haalde Wiebke v.d. Tuindershof een tweede plaats Uitmuntend in de Open Klasse en werd ze geshowd door Nathalie van Gastel. Zehra v.d. Tuindershof van Jacques en Miranda Walison werd Beste van het Ras bij de Duitse Staande Draadharen.

 

* Ostara v.d. Tuindershof is door de dierenarts officieel drachtig verklaard. Vader van het komende nestje is Weimaranus Quizmaster. Dit nest wordt een herhaling van ons W-nest, waaruit o.a. Wiebke en Wencke v.d. Tuindershof afkomstig zijn. Wij hopen dit nestje rond 26 maart 2014 te mogen verwelkomen. Heeft u interesse in één van onze puppies, maak dan eerst eens een afspraak voor een persoonlijke kennismaking!

 

* Op 15 maart 2014 kreeg Ostara v.d. Tuindershof tijdens de Ledenvergadering van de Belgische Weimaranerclub voor de derde keer de Wisselbeker Africhtingsproeven uitgereikt! In 2009 en 2011 won Tara deze beker ook, een prachtig resultaat waar we erg blij mee zijn!

 

* Op de show in Hoogstraten (B) van 4 januari 2014, de eerste van het nieuwe jaar (in onze regio althans) werd Vicomte v.d. Tuindershof Beste Reu met CAC/CACIB en werd z'n nestzusje Velvet v.d. Tuindershof van de familie Rikkers Beste Teef en Beste van het Ras. Van harte gefeliciteerd!

 

Tegelijkertijd slaagde onze Belgische vriendin Daisy Tooré-Boen na een jaar hard werken en studeren op deze show voor haar keurmeestersexamen Exterieur voor het ras Duitse Staande Draadhaar, al met al een prima start van een nieuw jaar.

 

* Op de Kerstshow in Wychen van 21 december 2013 werd Djenna Wencke v.d. Tuindershof BOB en Bonny v.d. Tuindershof Reserve CAC/CACIB. Met dank aan de handlers Luca van Mourik en Nathalie van Gastel!

 

* Op de pre-Winner show van vrijdag 14 december 2013 werd Bonny v.d. Tuindershof BOB en Djenna Wencke v.d .Tuindershof Reserve-CAC/CACIB. Handler was Luca van Mourik, waarvoor dank!

 

Op de "echte" Winner van zondag 16 december 2013 werd Bonny v.d. Tuindershof Beste Jeugdhond en met dit laatste puntje ook NL Jeugdkampioen. Djenna Wencke v.d. Tuindershof kreeg een 2U toebedeeld.  Beiden prima geshowd door Nathalie van Gastel!

 

* Op 7 november 2013 zijn de pups van onze Paris en Eros geboren, 14 in totaal, 8 reuen en 6 teven. Alle pups zijn besproken.

 

* Op de show in Bleiswijk van 2 november 2013 werd Weimaraner Bonny v.d. Tuindershof Best of Breed! Djenna Wencke v.d. Tuindershof van André Maas ging met een 1e plaats ZG naar huis.

 

* Zaterdag 21 september werd in België, Maaseik de Sint Hubertusproef gehouden, het erebrevet van onze Zuiderburen. Tara (Ostara v.d. Tuindershof) stond ingeschreven en ging goed van start. Ze bleef tot het laatste toe in de race, maar in plaats van voor te staan op (een doos!) patrijzen, sprong ze er enthousiast bovenop wat ons het brevet kostte. Alle apporteeronderdelen waren binnen en ze haalde uiteindelijk een zesde plaats in een veld van 22 deelnemers.

 

* Zondag 15 september deden de zusjes Ostara (Tara) en Orenda (Sprokkel) v.d. Tuindershof alsmede Vicomte mee aan de HPR-proef (Hunt/Point/Retrieve) in het Britse Laverstoke. Met Tara ging zo ongeveer alles verkeerd wat ook maar fout kon gaan (Open Klasse), Sprokken en Vico stonden in de Novice Klasse ingeschreven en presteerden prima. Sprok haalde een 15e plaats tussen 41 deelnemers en Vico ging er met de eerste prijs vandoor! De mooie wisselplaquette waar zijn naam nog op moest gegraveerd, hebben we voor alle zekerheid maar in de UK achtergelaten...

 

* Zondag 8 september was wel heel succesvol voor onze honden. Tara v.d. Tuindershof won na een spannende barrage de proef in Merkem (B) met 158/160 punten. Daarmee haalde ze meteen een tweede plaats in de competitie over drie wedstrijden van de Belgische vereniging JAC Orion!

 

Vicomte v.d. Tuindershof (DSD) haalde eveneens een mooi Africhtingsbrevet van 151/160 punten en eindigde daarmee op een 6e plaats. Zehra v.d. Tuindershof (SDS) van Jacques Walison scoorde een Basisbrevet.

 

Tegelijkertijd gingen Wiebke en Alexis v.d. Tuindershof naar de proef van de Weimaranervereniging in Heerle (NL). Wiebke haalde daar met mede-eigenaar Kristel Looijmans haar eerste B-diploma met 65 punten. Alexis met voorjager Miranda Walison miste jammer genoeg twee onderdelen.

 

Het Belgische proevenseizoen zit er voor dit jaar helaas weer op, we hebben leuke en gezellige wedstrijden gelopen op vaak prachtige terreinen. En we hebben natuurlijk ook veel geleerd, we gaan voor volgend jaar de puntjes hier en daar op de i zetten, maar eerst gaat Tara nog even flink trainen ter voorbereiding op de afsluitende proef van België, het Sint Hubertusbrevet op 21 september a.s.

 

* Medio november 2013 Weimaranerpups verwacht! Voor meer informatie zie onze pagina "Aangeboden".

 

* Voor de echte liefhebber hebben we nog één fraaie draadhaarreu (pup) beschikbaar!

 

* Op de proef in Esneux in de prachtige Belgische Ardennen d.d. 31 augustus 2013 behaalde Ostara v.d. Tuindershof opnieuw een Africhtingsbrevet en Vicomte v.d. Tuindershof een Basisbrevet. Jammer genoeg miste hij nét het moeilijke verloren apport, de ervaring "in de bergen" miste hij nog als Brabantse hond van de Lage Landen!

 

* Op 22 augustus 2013 zijn de pups van Fanny von Matrá (DSD) en Gismo v.d. Hagemühle geboren, in totaal 3 teefjes en 2 reutjes! Eén reutje is nog beschikbaar.

 

* Zondag 18 augustus 2013 werd Ostara v.d. Tuindershof (Weimaraner) 3e op de Africhtingsproef in Zolder met 154/160 punten.

 

* Op 16 augustus 2013 haalden zowel Vicomte v.d. Tuindershof (DSD) en Alexis v.d. Tuindershof (Weimaraner) beiden de TAN in Ploegsteert!

 

* Vicomte v.d. Tuindershof heeft afgelopen zaterdag 10 augustus 2013 met Léon de TAN in België gehaald. En hij maakte het nog mooier door zondag 11 augustus meteen een 2Uitmuntend te scoren op de veldwerkwedstrijd in Ploegsteert onder keurmeester Jean Nargaud en Freddy Indekeu. Een resultaat waar we geweldig blij mee zijn!

 

* Op de show in Bremen werd onze DSD Vicomte v.d. Tuindershof Beste Reu, Quadrille Zuka v.d. Tuindershof van de fam. Rikkers Reservekampioen bij de teven, terwijl Anca (Genni vom Minettthal) van Fred Fels BOB werd.

 

Weimaraner Wencke Djenna v.d. Tuindershof van André Maas haalde eveneens het BOB bij de Weimaraners en eindigde in de erering op een fantastische tweede plaats!

 

Alle honden werden vakkundig en met enthousiasme geshowd door Luca van Mourik!

 

* Op de proef in Arendonk (B) van 28 juli 2013 ging Ostara v.d. Tuindershof opnieuw met een Africhtingsbrevet van 150/160 punten en een vijfde plaats naar huis en haalde Weimaraner Alexis v.d. Tuindershof op haar eerste proef een Basisbrevet met een eerste plaats. Daarnaast scoorde Zehra v.d. Tuindershof (DSD) van Jacques en Mirande Walison haar eerste Africhtingsbrevet!

 

* Op de proef in Lanaken (B) van 14 juli 2013 scoorde Ostara v.d. Tuindershof een prima resultaat met 151/160 punten, een Africhtingsbrevet!  Anca (Genni vom Minettthal) van Fred Fels werd op haar eerste proef voorgejaagd door Léon en haalde een Basisbrevet. DSD Vicomte v.d. Tuindershof liep z'n allereerste proef, liet per ongeluk bij over water de eend uit z'n bek glijden (in België een 0), waardoor hij z'n kans op het brevet verspeelde. Wél haalde hij een prachtig Basisbrevet van 96/100 punten!

 

* Op de eerste Belgische apporteerproef in Oudenaerde haalde Ostara v.d. Tuindershof één van de weinige Africhtingsbrevetten. Miranda Walison jaagde op haar allereerste proef Imme v.d. Tuindershof voor met als resultaat een Basisbrevet.

 

Op de show in Genk werd Anca (Genni vom Minettthal) van Fred en Gerda Fels Beste van het Ras. Vicomte v.d. Tuindershof werd reserve-kampioen bij de reuen.

 

* Op de Clubmatch van de Belgische Staande Hondenvereniging 2013 werd Anca (Genni vom Minettthal) van Fred en Gerda Fels Beste Draadhaar!

 

* Op de Clubmatch van de Franse Draadhaarvereniging 2013 werd Heiko von Matrá van Daisy en Marnick Tooré-Boen Beste Draadhaar van de dag! Zahra v.d. Tuindershof van Jacques en Miranda Walison haalde de TAN.

 

* Het weekend van 11/12 mei werden de jaarlijkse shows in Dortmund gehouden. Vicomte vd Tuindershof haalde op zaterdag het CAC/CACIB en op zondag het reserve CAC/reserve CACIB.

 

Wiebke vd Tuindershof kreeg op zaterdag het CAC/CACIB en op zondag het VDH reservekampioenschap.

 

Anca (Genni vom Minettthal) van Fred en Gerda Fels haalde op zaterdag het CAC/CACIB en werd daarmee Europa Sieger. Op zondag herhaalde ze dit nog een keer en werd ze ook BOB. In de Groepskeuring werd ze nog geselecteerd bij de laatste vijf honden, maar niet geplaatst.

 

* In het weekend van 4 en 5 mei 2013 werd de show in Oldenburg (D) gehouden, waar onze Vicomte, Paris en Wiebke aan deelnemen. Vico(mte) vd Tuindershof kreeg tweemaal het CAC en werd op zondag BOB.

 

Wiebke vd Tuindershof scoorde tweemaal het VDH CAC en haalde op zondag BOB. Paris vierde haar triomf op de zaterdag, waar ze eerst BOB werd en daarna 3e in de Groep. Op zondag sleepte ze opnieuw een VDH-Anwartschaft in de wacht en door al deze resultaten werd ze nu definitief VDH Champion.

 

* Vandaag, 2 april 2013, moeten we met veel verdriet en behoorlijk onverwacht afscheid nemen van onze topper Cedric v.d. Tuindershof. In januari bereikte hij na een zéér werkzaam leven de leeftijd van 10 jaar, eigenlijk nog erg jong. Vorig jaar werd hij nog Beste Draadhaar op de Belgische proeven, de beker zou hij volgende week gaan ophalen... Na een zwaar weekend voor ons allemaal is nu gebleken dat hij te kampen heeft met een levertumor. Nathalie van Gastel was zo lief vandaag op de valreep nog een speciale fotoserie van Cedric te komen maken, waar we héél blij mee zijn.

 

Cedric heeft zich leren kennen als een werklustige, maar vooral vrolijke en vriendelijke hond die zelden ruzie maakte of een andere hond niet `aardig` vond. Hij was bij ons zo´n beetje het zonnetje in huis en met name Léon heeft prachtig hondenwerk met hem laten zien. We hebben gelukkig al kunnen merken dat hij z´n aimabele karakter aan een aantal nakomelingen zeker heeft doorgegeven zodat dat niet verloren gaat, maar o, wat zullen we hem missen in de club.

 

 

* Op de show in Luxemburg werd Anca (Genni vom Minettthal) van Fred en Gerda Fels, BOB. Vicomte v.d. Tuindershof werd Beste Reu.

 

Weimaraner Alexis v.d. Tuindershof kreef een tweede plaats met Veelbelovend.

 

 

* Op de show in Leiden van 24 maart 2013 haalde Zahra v.d. Tuindershof (DSD) van Miranda en Jacques Walison haar eerste Jeugdpunt en werd ze tevens BOB.

 

Velvet v.d. Tuindershof van Sandra Rikkers scoorde een tweede plaats Uitmuntend.

 

Alexis v.d. Tuindershof (Weimaraner) kreeg een Belovend toebedeeld.

 

 

* De successen van de show in Hoogstraten op zaterdag 16 februari 2013 werden enorm overschaduwd door het bericht van het plotseling overlijden van  Dune van Lauranishof (Weimaraner). Dune woonde al zes jaar tot ieders plezier bij Joyce Wijers in Breda. Zondag werd Dune na het uitlaten gevonden met een duidelijke maagtorsie die niet meer te verhelpen bleek. Dune zou in juni 9 jaar zijn geworden. Joyce en ik hebben haar maandag heel verdrietig naar het crematorium gebracht. We hopen dat de mooie herinneringen aan Dune en al haar speciale acties en streken Joyce en haar dochtertje zullen helpen om hun verdriet een plekje te geven en de leegte in huis een beetje te vullen.

 

De afscheidsshow van Xanto in Hoogstraten stemde toch wel tot een wat melancholieke stemming, we zijn al zó vaak samen op pad geweest in binnen- en buitenland en nu was dan de laatste keer. Hij heeft z'n visitekaartje wel goed afgegeven, werd Beste Veteraan en Beste van het Ras, werd tweede in de Koppelklas samen met z'n dochter Anca (Genni von Minettthal van Fred en Gerda Fels) en won de Fokgroep samen met met z'n dochters Anca en Kimba vom Matrá en z'n zoon  Heiko vom Matrá en kleinzoon Vicomte v.d. Tuindershof . Kimba en Heiko zijn eigendom van Daisy en Marnick Toorré-Boen.

 

Vicomte moest het zelf doen met een 4e plaats uitmuntend, Genni von Minettthal werd Beste Teef over Kimba vom Matrá (2U kampioensklas). Heiko werd 1U in de Kampioensklas reuen. Ook dochter Luna van Nancy Wester behaalde 1U in de openklas teven.

 

Wiebke v.d. Tuindershof (weimaraner), net gekwalificeerd bij de rasvereniging van de Weimaraners in NL als tweede Beste Korthaar Showweimaraner 2012, werd Beste Teef.

 

* "Onze" Wencke v.d .Tuindershof, Weimaraner, in eigendom van André Maas, heeft zich geselecteerd voor deelname aan de Hond van het Jaar Show op 24 februari a.s. in Amersfoort. Wencke (Djenna) zal worden geshowd door Naomi van Mourik. We wensen deze combi natuurlijk alle succes toe en een fijne dag met elkaar!

 

* Kijk bij de pagina "Aangeboden" voor een update van honden die een nieuwe eigenaar zoeken.

 

* Jachttrainingen, individueel en in groep(jes) is weer begonnen! De KNJV-training gaat 12 maart a.s. van start. Hiervoor zijn nog cursusplaatsen beschikbaar.

 

* Op Brussels Dog Show 2012 (10 december) waren we present met zeven honden, waarvan zes doorgingen naar de Erering!

Draadhaar Xanto III v.d. Lönsbirke werd 1Uitmuntend in de Gebruikshondenklasse, z'n zoon Heiko von Matrá van Daisy en Marnick Tooré-Boen werd BOB. Kleindochter Zehra v.d. Tuindershof van Miranda en Jacques Walison werd Beste Pup.

 

Xenti v.d. Tuindershof, dochter van onze ruwhaar teckel Quincy van 't Holthuus in eigendom van Gerda en Fred Fels werd Beste Jeugdhond.

 

De Weimaraners maakten onze dag helemaal doordat Grace (American Beauty Chartsky Trakt) een 1 Uitmuntend scoorde, evenals Paris (Greta z Zebrydowic). Vader van onze net geboren puppies Flanders Joy Kien Hunter van Cobie van Gansbeke werd Beste Reu en Paris Beste Teef. Uiteindelijk ging Paris met het Best of Breed strijken en werd ze meteen Internationaal Kampioen. In de erering stond ze bij de laatste zes. Met dank aan Nathalie van Gastel die Paris opnieuw voortreffelijk showde!

 

De dochter van Paris, Alexis v.d. Tuindershof, ging voor het eerst mee op show, 4,5 maand oud en kreeg het predikaat Veelbelovend! In de Erering stond ze bij de laatste zes babies.

 

Onze korthaarpup Yannick v.d. Tuindershof werd Beste Pup en stond in de Erering ook bij de laatste zes. Al met al een succesvol dagje!

 

 

* Hoera! Tara heeft op zaterdag 1 december 9 puppies op de wereld gezet: 8 teefjes en een reutje. Voor de serieuze geïnteresseerden zijn nog teefjes beschikbaar.

 

* Op 24 november werd de Winner gehouden in Amsterdam. Yannick v.d. Tuindershof, DSK, kreeg een veelbelovend. Xanto III v.d. Lönsbirke won de Veteranenklasse, werd Beste Reu en daarmee Winner 2012. Kleindochter Velvet v.d. Tuindershof van Sandra Rikkers kreeg een 1 Uitmuntend in de Tussenklas.

De Weimaraner Paris (Greta z Zebrydowic)  werd 1 Uitmuntend Open Klas,Wencke Djenna v.d. Tuindershof van André Maas haalde een 1 Uitmuntend Tussenklas en American Beauty Chartsky Trakt (Grace) scoorde een 2 Uitmuntend in de Jeugdklas.

 

* De show in Bleiswijk van 2 november 2012 bracht het eerste grote succes voor Weimaraner Wencke (Djenna) van de Tuindershof van André Maas. Ze begon met het winnen van de tussenklasse en werd daarna Beste Teef en daarmee Beste van het Ras. Dat bracht ons naar de erering, waar ze uiteindelijk onder een Zweedse keurmeester als 2e van de Groep eindigde! Door persoonlijke omstandigheden van de eigenaar verblijft Djenna met haar twee huisgenoten tijdelijk bij ons, we hopen dat ze snel weer naar hun eigen baas terugkunnen, die we natuurlijk van harte feliciteren!

 

* Hoera, onze Floris (One way ticket Star of Elune), Weimaraner, haalde vandaag z'n EGI diploma bij KC De Baronie met 89/100 punten. Het aardige was dat Floris eigenlijk al aan een andere cursus was begonnen waarvoor hij een EG nodig had. Dus volledig onvoorbereid mocht hij meedoen aan het examen waarin hij ons zeker niet teleurstelde!

 

* De IJsselshow in Zwolle van 7 oktober was een groot succes voor onze drie reuen die deelnamen. Vicomte v.d. Tuindershof werd bij de Duits Draadhaar Beste van het Ras en vierde van Groep 7.  Cedric v.d. Tuindershof behaalde het NL Veteranenkampioenschap en scoorde een 7e plaats in de erering. Nieuwkomer Duits Korthaar Yannick v.d. Tuindershof werd Beste Pup en als 8e geplaatst in de erering bij de Beste Pups. De drie heren zijn dikke vrienden, waardoor het onddanks de modderpartij van de locatie toch een heel vreedzame en ontspannen dag werd met voor iedereen, mens én hond, een douche na om de moddersporen weg te wissen (Zwolle was een buitenshow....)!

 

* Op 15 september haalde Weimaraner Ostara v.d. Tuindershof op één dag het GHI en GHII examen (Gehoorzame Hond) met het maximale aantal punten. Ook Ushi v.d. Tuindershof van Nathalie van Gastel haalde beide certificaten.

 

* Op de show in Luxemburg (2 september 2012) kwam onze mini-korthaar Yannick v.d. Tuindershof in de Erering voor Beste Puppy uiteindelijk bij de laatste zes geselecteerde honden terecht, niet slecht voor z'n eerste show! Met dank natuurlijk aan Pieter en Naomi van Maurik, die Yannick mee naar Luxemburg namen.

 

Zelf waren wij te vinden op de Nationale Elevage van de Draadhaar Club de France, waar de nakomelingen van Xanto uitstekend scoorden. Vaycka v.d. Tuindershof, Heiko en Kimba von Matrá en Brax van Bernardo van Daisy en Marnick Tooré gingen allemaal met een Excellent de ring uit, waar Heiko ook nog het reserve-CAC/CACIB in de wacht sleepte tussen alle Franse concurrenten, een prima resultaat!

 

De Franse zoon en dochter van Xanto van maar nét twee jaar oud gaven ook hun visitekaartje af, Léon haalde met Florabanda van Joseph Lecourt eveneens het reserve-CAC/CACIB, terwijl broertje Franco en ik als vierde eindigden in een Open Klasse van 14 deelnemers.  Met een paar Franse en Belgische collegafokkers konden we na afloop een glaasje op de uitkomsten drinken en informatie uitwisselen over onze honden en fokplannen. Het was leuk zoveel draadharen met enthousiaste eigenaren in een ontspannen sfeer bij elkaar te zien en mede daardoor weer een geweldige ervaring!

 

* Begin november hopen wij op een nestje Duitse draadharen uit de combinatie NL Kamp. Fanny von Matrá x Int. Kamp. Arco van 't Ingense Veld. Voor dit nestje is al een wachtlijst, geïnteresseerden nodigen wij uit contact met ons op te nemen.

 

* Op de proef in Maaseik (B) haalde Cedric v.d. Tuindershof  met Léon een Africhtingsbrevet met 149/160 punten. Marc v.d. Heuvel scoorde met Imme v.d. Tuindershof een Basisbrevet van 90/100 punten.

 

* We kregen het trieste bericht van de eigenaren van Levi Storm v.d. Tuindershof, Weimaraner, dat deze reu 17 augustus 2012 door een maagtorsie is overleden. We hopen dat de mooie herinneringen aan deze geweldige hond de eigenaren zullen helpen om het verdriet een plekje te geven.

 

* Hoera, hoera, hoera! Léon haalde bij de proef in Lanaken (B) met onze Imme v.d. Tuindershof haar eerste Africhtingsbrevet met 138/160 punten!

 

* Op 30 juli zijn onze Weimaranerpuppies geboren, nou ja, die van Paris en Meander King of the Road dan. Maar liefst 12 puppies zagen het dag- cq nachtlicht, 5 teefjes en 7 reutjes. Voor de echte liefhebbers zijn nog drie reutjes beschikbaar.

 

* Op 28 juli werd de jachtproef in Arendonk gehouden, die glansrijk werd gewonnen door Cedric v.d. Tuindershof met Léon. Van de 44 deelnemers behaalden slechts 9 een Africhtingsbrevet...

Weimaraner Ushi v.d. Tuindershof van Nathalie van Gastel nam voor de eerste keer deel aan een officiële proef en haalde meteen een keurig Basisbrevet.

Jan Rikkers nam voor de eerste maal deel met Zuka Quadrille v.d. Tuindershof en haalde eveneens een Basisbrevet. Beiden proficiat!

 

* 22 juli gingen Ostara  en Cedric vd Tuindershof naar de proef in Bekkevoort. Cedric realiseerde na een spannende barrage tegen een Golden Retriever met z'n 9,5 jaar toch een mooie 3e plaats met 158 van de 160 punten. Tara had haar dag niet helemaal maar kwam toch mooi met 150/160 thuis.

 

* Het proevenseizoen is weer van start gegaan en Cedric vd Tuindershof ging naar Heurne/Oudenaerde, waar hij een vierde plaats realiseerde. Vaycka vd Tuindershof (draadhaar) van Daisy en Marnick Tooré-Boen haalde haar eerste Basisbreveet, proficiat!

 

* Voor de echte liefhebber hebben wij uiteindelijk toch nog één Duitse Staande Korthaar teef beschikbaar, Yosca v.d. Tuindershof. Je kunt tenslotte niet álle honden houden, helaas...  Voor geïnteresseerden zijn foto's aanwezig. Yosca wordt al getraind, is schotvast en zowel aan kennel als huis gewend.

 

* 23 juni ging de reis naar Uden/Volkel, waar een buitenshow werd gehouden. Xanto werd Beste Veteraan, Beste Teef werd Gypsy v. Minnetthal (eigenaar Léon Verheugt). Gypsy, dochter van Xanto, werd hiermee definitief Nederlands Kampioen, en ging 's avonds naar haar nieuwe eigenaar in België.

Verdi Vedor v.d. Tuindershof van Betsy en Leo van Tol verraste aangenaam door eerst de Jeugdklasse te winnen, daarna Beste Reu te worden en daarná nog 5e in de Groepskeuring te worden. Een prestatie waarmee we de familie Van Tol van harte gelukwensen!

 

Weimaraner Paris  (Greta z Zebrydowic) is duidelijk drachtig en had weinig zin meer in de laatste show, waar ze uiteindelijk een tweede plaats Uitmuntend scoorde.

 

* Uitslagen van de show in Hulten Weimaraners: Paris (Greta z Zebrydowic)  1 Uitmuntend Open Klas, Wiebke v.d. Tuindershof 1 Uitmuntend Jeugdklas.

Draadharen: Xanto III v.d. Lönsbirke 1 Uitmuntend Veteranenklas en BOB en 5e in groep 7, geshowd door Nathalie van Gastel.

Vicomte v.d. Tuindershof 1 Uitmuntend Tussenklas.

Gypsy v. Minnetthal (eigenaar Léon Verheugt) 2 Uitmuntend Open Klas, de eerste plaats ging naar Salice v.d. Tuindershof van Vivian Huijbregts. Vaycka v.d. Tuindershof van Daisy en Marnick Tooré-Boen werd Beste Teef!

 

* Begin augustus hopen wij op Weimaraner pups van Paris (Greta z Zebrydowic) met Meander King of the Road! Geïnteresseerden in een Weimaranerpuppy kunnen zich op de reserveringslijst laten plaatsen.

 

* Op de Pinkstershow in Arnhem (27 mei 2012) werd Weimaraner Wiebke v.d. Tuindershof Beste Jeugdhond waarmee ze voldoende punten heeft voor het Nederlands Jeugdkampioenschap. Paris scoorde een 3Uitmuntend, onze korthaarreu Argent di Silva werd BOB en is hiermee definitief Internationaal Schoonheidskampioen.

Bij de draadharen werd Gypsy v. Minnetthal (eigenaar Léon Verheugt) Beste Teef en werd Xanto-zoon Gerlo von Minettthal van Paul en Cora van der Schot Beste van het Ras.

 

* Op de World Dog Show in Salzburg werd onze veteraan Cedric v.d. Tuindershof niet alleen Veteranen World Winner 2012, maar ook Beste van het Ras!

Brakx van Bernardo van Daisy en Marnick Tooré-Boen won de kampioensklasse, terwijl Heiko von Matrá met een 3Uitmuntend naar huis kon. Onze Xanto kreeg een 2Uitmuntend toebedeeld van keurmeester Peter Beyersdorf.

Vaycka v.d. Tuindershof van Daisy en Marnick Tooré-Boen kreeg een 2Zeer Goed, Gypsy v. Minnetthal (eigenaar Léon Verheugt) werd Beste Teef en daarmee World Winner 2012. Victoria v.d. Tuindershof van Malgorzata en Waldeck Rosa werd Jeugd World Winner 2012.

 

Leuke bijkomstigheid is dat Heiko, Brakx en Gypsy rechtstreekse nakomelingen van Xanto zijn, terwijl Vaycka en Victoria dochters van Cedric zijn.

 

* Op de nationale show in Dortmund werd draadhaar Vicomte v.d. Tuindershof Beste van het Ras.

 Draadhaar Gypsy v. Minnetthal (eigenaar Léon Verheugt), werd Beste Teef.

 

* Draadhaar Vicomte v.d. Tuindershof heeft met Léon Verheugt deelgenomen aan de VJP in Viersen op 1 mei jl. Ze kwamen 's avonds heel trots met het certificaat thuis!!

 

* Op de show in Lingen Ems werden zowel Xanto III v.d. Lönsbirke en Weimaraner Paris (Greta z Zebrydowic) Beste van het Ras (BOB). In de erering werd Xanto nog geselecteerd bij de laatste groep, maar niet geplaatst. Ostara v.d. Tuindershof (Weimaraner) kreeg een 2Uitmuntend.

 

* Er is nog één draadhaarreutje beschikbaar en tevens Duitse Staande Korthaarpups!

 

* De show in Goes werd opnieuw een succes voor de beide Weimaranerdames Wiebke v.d. Tuindershof en Paris (Greta z Zebrydowic) gingen samen voor het kampioenschap, waarbij Paris uiteindelijk het reserve CAC en vol CACIB kreeg. Aangezien Wiebke 24 april pas een jaar oud wordt, werd het geen CACIB (te jong), maar wel het BOB! In de erering werd onze vrolijke puber uitstekend geshowd door Naomi van Mourik en geselecteerd bij de laatste tien.

 

Nestzusje Wencke Djenna v.d. Tuindershof van André Maas kreeg een 3 Uitmuntend.

 

* Op de show in Antwerpen van 15 april showde Nathalie van Gastel Paris (Greta z Zebrydowic) tot BOB en kreeg Duitse Staande Korthaar Silver (Argent Disilva) het reserve CAC/CACIB.

 

* Op de Paasshow in Leeuwarden werd draadhaar Vicomte v.d. Tuindershof Beste Reu. Z'n vader Cedric kreeg als veteraan het reserve CAC. Ook de Weimaraners deden het goed: Wiebke v.d. Tuindershof kreeg een 3Uitmuntend en Paris ging naar huis met het reserve-CAC/CACIB. Gypsy v. Minnetthal, eigenaar Léon Verheugt, werd uiteindelijk BOB.

 

* Weimaraner Ostara v.d. Tuindershof deed mee aan de jachtproef in de Crobse Waard van 7 april. Ze ging prima tot de laatste proef waar ze de sleep jammer genoeg miste, maar ze had tot ons grote genoegen wel een vos geapporteerd! En nu maar flink oefenen op de sleep...

 

* Op de show in Groningen streden weimaraners Wiebke en Paris om het kampioenschap, wat Wiebke won! Paris werd reserve CAC & CACIB.

 

* Van de draadhaarpuppies van Imme en Eiko is voor de liefhebbers ook nog een teefje beschikbaar naast de reu.

 

* Ook de pups van Imme en Eiko zijn op 27 maart geboren. Het werden er zes, drie reuen en drie teven. Eén reutje is nog beschikbaar voor de echte liefhebber. Alle puppies zijn bruinschimmel met platen.

 

* Hoera, onze Duitse Staande Korthaar puppies zijn geboren!! Zonder enig probleem zette Cindy (Cinderella) op zaterdag 24 maart jl. 9 stevige en uiterst levendige korthaarpuppies op de wereld. Het zijn zes teefjes en 3 reutjes, allemaal bruinschimmeltjes net zoals beide ouders. Heeft u interesse, vier teven en de drie reutjes willen graag een gezellig thuis met de nodige aandacht voor werk en misschien ook show??

 

* Op 17 maart namen we deel aan de show in Hazerswoude. Ushi v.d. Tuindershof van Nathalie van Gastel kreeg bij de Weimaraners het reserve-CAC/reserve-CACIB.

Draadharen Vicomte en Velvet v.d. Tuindershof, de laatste van Sandra Rikkers, kregen allebei een 1Uitmuntend.

Léon showde daarna Bobbie vom Minettthal van Dirk en Suzanne tot Beste Reu van het gezelschap, waarna hij glansrijk werd verslagen door het nestzusje van Bobbie, Gypsy vom Minettthal.

Gypsy is sinds kort eigendom van Léon en werd perfect geshowd door Nathalie van Gastel, waarvoor dank! In de erering werden Nathalie en Gypsy als derde in de Groep geplaatst, een prachtig resultaat voor een eerste show!

 

* In Frankrijk, Douai, werd op 11 maart een internationale show gehouden. Paris kreeg het Franse CAC en reserve-CACIB.

Xanto presenteerde zichzelf voortreffelijk, werd eerst BOB en daarna opnieuw 3e in de Groepskeuring.

Heiko von Matrá en z'n zus Kimba von Matrá van de fam. Tooré-Boen kregen beiden het reserve-CAC en reserve-CACIB.

 

* Tijdens de show in Groningen (4 maart) kreeg Paris opnieuw het reserve-CAC en vol-CACIB. Weimaraner Wiebke v.d. Tuinderhosf haalde haar eerste CAC èn jeugd-CACin één keer.

Anca (Genni vom Minettthal), in gezamenlijk eigendom met Fred en Gerda Fels, haalde haar laatste punt voor het NL-kampioenschap.

Vicomte en Velvet v.d. Tuindershof, de  jeugdige draadharen van de fam. Rikkers en onszelf, kregen beiden een ZG.

Xanto werd BOB en uiteindelijk 3e in de Groep.

 

 

* De show  in Gent (B) op 26 februari werd een "revanche" voor onze Paris na de resultaten van Eindhoven, ze kreeg dit keer het reserve-CACIB/reserve-CAC toebedeeld.    

 

* Onze Duitse Staande Korthaar Cinderella is gedekt. Als ze drachtig is, wat we wel vermoeden, wordt het nestje verwacht rond 28 maart.

 

* De pagina  "Aangeboden" is bijgewerkt.

 

* DSD Imme v.d. Tuindershof is gedekt door Eiko III v.d. Wissower Klinken. Puppies worden verwacht rond 1 april.

 

* De show in Eindhoven was voor onze honden niet zo enorm succesvol: voor Paris een zeer verrassende G en voor Vicomte een 2 ZG. Vaycka van de fam. Tooré-Boen redde de familieeer nog met een 1 Uitmuntend en reserve CAC.

 

 * Cedric v.d. Tuindershof is met Léon Beste Duitse Staande Draadhaar van de proevenwedstrijden 2011 in België. Hij werd daarmee tevens tweede beste hond van álle deelnemende honden aan de BVDS-proeven in 2011. Daarmee hebben we zowel de beste Draadhaar als de beste Weimaraner van de Belgische proeven 2011!

Tara doet in dit klassement niet mee omdat ze slechts aan één proef van de BVDS heeft deelgenomen.

 

* Voor de mensen die hun hond willen uitbrengen op een officiële hondententoonstelling of clubmatch is het nuttig te weten hoe e.e.a. verloopt en hoe men de hond het beste kan presenteren voor de keurmeester. Hondenschool Rinus Biemans in Dongen organiseert nu een complete cursus "Showtraining" van 10 wekelijkse lessen van 1,5 uur. De cursisten werken met hun eigen hond, maar ook met die van medecursisten zodat goed geoefend kan worden. Ook worden alle ins en outs rond het tentoonstellingsgebeuren uitgelegd. Voor meer informatie: Hondenschool Rinus Biemans, tel. 0162 - 31 90 30, mail info@hondenschoolrinusbiemans.nl.


* Van de Belgische Weimaranervereniging kregen wij het bericht dat onze Weimaraner Ostara v.d. Tuindershof voor de tweede maal beste Weimaraner van de Belgische apporteerproeven van het afgelopen seizoen is geworden.  Bij de Ledenvergadering in februari zal Tara de beker uitgereikt krijgen. Het spreekt vanzelf dat  we hier erg blij mee zijn!

 

* Onze laatste teckelpup Xavier heeft een leuke nieuwe baas gevonden en daarmee zijn al onze teckelbabies geplaatst.

 

* Uit de combinatie Quincy van 't Holthuus en Darius Wind in de Wilgen is nog één black en tan reutje beschikbaar, Xavier v.d. Tuindershof.

 

* Op de eerste show in het nieuwe jaar in Hoogstraten van 7 januari kreeg Weimaraner Paris een ZG.

 

* Op de Kerstshow in Brussel (december 2011) haalden de draadharen de volgende resultaten:

- Anca (Genni vom Minettthal), in gezamenlijk eigendom met Fred en Gerda Fels, werd BOB.

- Vicomte v.d. Tuindershof werd Beste Jeugdhond, z'n zusje Vaycka van de fam. Toore-Boen kreeg een 1 Uitmuntend. Haar kennelgenoot Heiko von Matrá kreeg eveneens een 1 Uitmuntend in z'n klasse.

 

* Joep van Houten haalde met "onze" Beau van Kyrandors Home (weimaraner) een eerste Behendigheidsbrevet voor oudere honden, een geweldige prestatie voor een hond van bijna 11 jaar! Een prestatie waarmee we Joep en Beau van harte

 

* 10 en 11 december werd de show in Kassel gehouden, op zaterdag een nationale show, gevolgd op zondag door een internationale show.

 

Op zaterdag deden onze Weimaraners (Os)Tara en Paris mee plus de draadharen Xanto III v.d. Lönsbirke en Vicomte vd Tuindershof. Kleine Vico, nu 9 maanden kreeg een geweldig lovend rapport van de Duitse keurmeester met zelfs een Uitmuntend wat voor de jeugdklas in Duitsland niet zo gebruikelijk is. Xanto werd Beste van het Ras, daar was Vico toch wat te jong voor!

 

De Weimaranerdames gingen goed van start. Tara, die een enorme hekel aan showen heeft, had door dat er koekjes te verdienen vielen en verleende alle mogelijk medewerking wat ons een 1 Uitmuntend opleverde in de Open Klas. Paris deed het prima met een 1 Uitmuntend en daarna Beste Teef.

 

Op zondag ging dit kwartet na een nachtje hotel weer fris van start. Vico kreeg nu een ZG en Xanto ging opnieuw naar de erering, waar hij onder een keurmeester uit Tsjechië tweede van de Rasgroep 7 werd. Paris kreeg van dezelfde Tsjech een 1 ZG en ook nu kwam Tara weer verrassend uit de hoek met één van de weinige U's van de dag onder deze keurmeester. Hoewel ze niet spectaculair showt, laat ze geen grote fouten zien en daar was hij content over. Al met al een leuk en druk weekend.

* De Winner in Amsterdam viel dit jaar tegen kwa inschrijvingen, stands en publiek. Jammer dat de enige Nederlandse show van formaat langzaam ten onder dreigt te gaan. Onze Vicomte vd Tuindershof kreeg een 2 Uitmuntend, Anca van de fam. Fels 1 Uitmuntend. De Weimaraners gingen ook mee, d.w.z. onze Paris die haar eerste 3ZG binnenhaalde! Winston van de fam. Jansen-Zweers maakte z'n showdebuut met een Veelbelovend.

 

* Voor Apple is een nieuw thuis gevonden, zij is gaan wonen bij King en zijn familie V.d. Meijden. King is een nakomeling van Beau en Cummel en we hopen dat ze met z'n allen een fijne toekomst tegemoet gaan!

 

* Wij zoeken een nieuwe baas voor een leuke Weimaranerteef, een nestzusje van Ushi. Meer info bij de pagina "Aangeboden".

 

* Ushi v.d. Tuindershof ging met haar eigenaresse Nathalie van Gastel naar de show in Kortrijk waar ze het reserve-CAC en reserve-CACIB op haar naam schreef, enorm leuk natuurlijk voor zo'n jonge hond!

 

Op dezelfde show waren Vaycka v.d. Tuindershof en Kimba von Màtra van de fam. Tooré-Boen ingeschreven, beiden wonnen hun klasse met een ZG.

 

* Pagina "Belevenissen" is bijgewerkt.

 

* Quincy heeft ons op 14 november verrast met maar liefst vijf kleine teckelpuppies, drie reutjes en twee teefjes. Voor de échte liefhebbers: één reutje is nog beschikbaar!

 

* Midden in de nacht (net een echte bevalling) arriveerde onze nieuwe baby Grace in Sint Michielsgestel. Grace (American Beauty Chartski Trakt imp. Polen) is een schattig Weimaranerteefje van nu 10 weken. Ze kwam, zag en overwon en heeft haar plekje tussen de "grote" honden al helemaal geclaimd.

 

* Op de show in Bleiswijk werd Weimaraner Paris eerste in de Jonge Hondenklas met een Uitmuntend!

 

* Afgelopen weekend gingen Paris en Xanto naar de show in Dortmund, waar Paris Greta z Zebrzydowic op vrijdag Best of Breed werd en zaterdag Beste Teef. Xanto deed alleen op zaterdag mee en werd daar Best of Breed.

 

Weimaraner Ostara had andere bezigheden en mocht voor het eerst meedoen bij het jagen op een oefen-apporteerdwedstrijd ter drijfjacht. Ze haalde keurig fazant, haas en duif op voor de eerste keer. Ze mag dit jachtseizoen een aantal keer "meedraaien" om wat ervaring op te doen.  

 

* Begin september mochten wij een nieuwe Tuindershof-bewoner verwelkomen, de kleine Weimaranerreu "One way ticket Star of Elune", die we gewoon "Floris" noemen naar de beroemde TV-serie van héél vroeger. Floris is in Polen gefokt door Grazyna Spalek en Andrzej Solga van de kennel Star of Elune en voelt zich al goed bij ons thuis. Het is de bedoeling dat hij zowel aan het werk gaat als voor de shows wordt ingezet. Over dat laatste twijfelen we zeker niet, met het eerste is hij zelf al begonnen door de verbouwing van ons huis ter poot te nemen...

 

* Op de MAP van de WSH in Heerle haalde Ostara v.d. Tuindershof haar eerste MAP-diploma binnen met 455/600 punten. Aangezien er op de 50 deelnemers slechts 7 diploma's konden worden uitgereikt, waren we uiteraard erg blij met dit resultaat!

 

* Paris en Xanto namen deel aan de show van Maastricht op 24 september 2011. Paris kreeg daar een 1 Uitmuntend in de Jonge Hondenklas en Xanto eindigde de dag als tweede geplaatste in Groep 7.

 

Wencke v.d. Tuindershof van André Maas (Weimaraner) maakte haar showdebuut in Maastricht, wat baas en hond een 1 Veelbelovend opleverde plús een schitterend keuringsrapport. Een goed begin voor deze combinatie!

 

* Op de proef in Texel van 18 september 2011 liep Danka v.d. Tuindershof haar laatste KNJV-proef. Met haar acht jaar is het nu tijd geworden voor pensioen. Ze doet nog een paar ingeschreven MAP's mee en dan gaat ze "op rust". Ze sloot haar werkzame leven af met een prima proef met de hoogste punten die ze ooit heeft gehaald, 77/80 maar liefst, waarmee ze de B-klasse overtuigend won. We zijn trots op haar en hopen haar nog vele jaren in ons midden te mogen houden!

 

* Vandaag kregen we het trieste nieuws dat Clifford v.d. Tuindershof (DSD) (Aevita x Arco) volslagen onverwacht is overleden. Sinds bijna een jaar woonde hij met veel plezier bij z'n nichtje Quick en achterneefje Vedor en had bij de fam. Van Toll echt z'n plek gevonden. Cliff was nog maar acht jaar oud.

 

* Zondag 11 september scheidden onze wegen en vertrokken Léon en Cedric in alle vroegte naar Merkem in België voor de laatste proef van dit seizoen in België. Jammer genoeg miste Cedric het markeren en ging hij met het beste basisbrevet naar huis.

Goed nieuws was dat "onze" vroegere Kimba von Mátra, die nu bij Steven Tooré-Boen in België woont en getraind wordt door zijn moeder, haar eerste Basisbrevet haalde, waarmee we Daisy en Kimba van harte gelukwensen. Er is een lange weg aan vooraf gegaan!

 

Ostara v.d. Tuindershof ging met Cornelie naar de KNJV-proef van de rasvereniging (Weimaraners) in Heerle en haalde een B van 73 punten. Tara ging voor het eerst op voor de A-proeven, maar sneuvelde op het dirigeren.

Henk van Katwijk en Emiel Kobus v.d. Tuindershof haalden eveneens een B-diploma.

 

* Zaterdag 10 september 2011 ging de reis opnieuw naar Frankrijk, nu in de buurt van Calais voor de Regionale Elevage daar, een combinatie van show en TAN (aanlegproef veldwerk). Vicomte en Vaycka v.d. Tuindershof deden mee om wat ervaring in het veld op te doen en met wild geconfronteerd te worden. Beide honden lieten prima manieren in het veld zien waarmee we uitgebreid zijn gecomplimenteerd door het keurmeestercorps, maar een kwalificatie zat er (nog) niet in.

 

Wat het showgedeelte betreft kreeg Vicomte een Veelbelovend en Vaycka (fam. Tooré-Boen) een Belovend, Fanny von Mátra een Uitmuntend evenals Cedric v.d. Tuindershof en Xanto III v.d. Lönsbirke. Brakx van Bernardo en Kimba von Mátra kregen een Zeer Goed toebedeeld, Heiko von Mátra kreeg een Uitmuntend. 

 

* Op de proef in Buggenum haalden Sandra Rikkers met Quadrille (Zuka)  v.d. Tuindershof en Marcel Kool met Igar v.d. Tuindershof opnieuw een A-diploma! Beiden van harte gefeliciteerd!! Onze Danka liet de A-proef afweten, maar haalde wel een prima B-diploma van 73 punten.

 

Zondag volgde de Nationale Elevage in Frankrijk, de Franse Clubmatch van de draadharen. Samen met onze Belgische vrienden Daisy en Marnick Tooré-Boen gingen wij daar met 8 honden naar toe. Vicomte en Vaycka v.d. Tuindershof gingen in de puppyklas, waar Vicomte met een 3 Belovend uitkwam en Vaycka won met Veelbelovend. Fanny von Mátra 1 U Kampioensklasse, Kimba von Mátra 3 U in de Open Klasse, Heiko von Mátra eveneens 3 U in de Open Klasse en Brax van Bernardo won met 1 U de Kampioensklasse bij de reuen. Xanto III v.d. Lönsbirke ging in de Gebruikshondenklasse mee en kreeg daar een 4 U, Danka maakte voor het eerst haar opwachting in de Veteranenklasse en kreeg daar een 1 U. Al met al een enerverend weekend!

 

 

* Een artikeltje uit een Brits jachtblad (Shooting Times & Country Magazine, 24 august 2011) waarin een foto van Sprokkel v.d .Tuindershof (Sprocket is haar Engelse naam) van Kimm Bakker.

 

* Het weekend van 27/28 augustus is op alle fronten heel succesvol verlopen. Draadhaartjes Danka en Quadrille (Zuka) v.d. Tuindershof, de laatste van de fam. Rikkers, namen deel aan de KNJV-proef in Enkhuizen. Danka liep een prima B-diploma, Sandra en Zuka gingen helemaal uit hun dak met een allereerste B-diploma, gevolgd door een A-diploma! Zuka is pas 2,5 jaar oud, wat de prestatie extra geweldig maakt. In een euforiestemming zijn we dan ook huiswaarts gekeerd. Onze welgemeende felicitaties voor Sandra en Zuka!

 

Zondag ging de hele ploeg richting Zolder (B), voor de Africhtingsbrevetten. Een leuke proef op een mooi terrein, waar het markeren een enorm struikelblok vormde. Wind in de rug, verre afstand en hoog gras. Daarbij een keurmeester die examen moest doen, waardoor de beoordeling door een team van drie man gebeurde, die werkelijk op alle puntjes ingingen. De combi Cedric en Léon en Fanny en ikzelf haalden uiteindelijk toch een Africhtingsbrevet met resp. 151 en 142/160 punten, Zuka liep een prima proef maar kreeg geen punten op het markeren.

 

Een leuk extraatje was een geherplaatste Weimaraner uit onze kennel, Pax v.d. Tuindershof, die een geweldige baas heeft getroffen en al een paar wedstrijden heeft gelopen. Hij haalde zondag een Basisbrevet, geweldige om hem in zo'n goede conditie en zo keurig opgevoed weer terug te zien!

 

* Marcel Kool en Igar v.d. Tuindershof haalden op de proef in Klundert een tweede A-diploma van dit seizoen, geweldige prestatie weer!

 

* De hele website is opgefrist en bijgewerkt, ook hebben we een nieuwe pagina met beschikbare dekreuen toegevoegd.

 

* Afgelopen weekend, 21 augustus, werd de proef in Maaseik (B) gehouden. Cedric v.d. Tuindershof en Fanny von Màtra deden mee en haalde allebei een Africhtingsbrevet met allebei 150 punten. Aangezien Fanny de jongste van de twee was, kreeg zij de beker voor Beste Draadhaar van de dag. Voor Fanny haar eerste Africhtingsbrevet, waarvoor zij met héél veel moeite een hele kudde eenden op het water moest negeren!

 

* De websitepagina met aangeboden honden is vernieuwd.

 

* Op de proef in Bergeijk van 13 augustus jl. haalden Marcel Kool met zijn draadhaar Igar v.d. Tuindershof hun allereerste A-diploma met 85 punten, een gebeurtenis waarmee we Marcel en Igar van harte gelukwensen. Dat er nog maar vele(n) mogen volgen!

 

* Op de proef in Vliermaalrood haalden al onze deelnemende honden een Africhtingsbrevet. Danka was de beste met 151/160 punten, Cedric scoorde 149/160 en Tara maakte een paar slordige fouten en kwam daarmee op 142/160 punten.

 

* Op de proef in Bekkenvoorde haalde Cedric v.d. Tuindershof een Africhtingsbrevet met 142/160 punten.

 

* Aan de proef in Arendonk deden Tara, Danka en Cedric mee. Tara liep een prima proef met 147/160 punten, Cedric haalde eveneens een africhtingsbrevet met 146/160 punten en Danka miste jammer genoeg het enorm moeilijke markeerapport, waardoor ze met een Basisbrevet naar huis ging.

 

* Bij de KNJV-proef van de draadhaarvereniging van 31 juli jl. haalde Cedric v.d. Tuindershof een C-diploma en Danka v.d. Tuindershof een B-diploma.

 

* Op 10 juli bezochten we de Wereldkampioenschappen exterieur in Parijs, waar Xanto een tweede plaats in de Kampioensklas behaalde. Heiko von Matrá en Brakx van Bernardo van Daisy en Marnick Tooré-Boen kregen beiden een Uitmuntend.

Fanny von Matrá, al eerder Jeugd WK in Zweden, werd nu reserve-kampioen bij de teven.

Weimaraner Paris Greta z Zebrzydowic ging ook mee en behaalde een (ongeplaatste) Uitmuntend in een klasse van maar liefst 19 deelnemers.

 

* Onze jongste draadhaarreu, Vicomte v.d. Tuindershof, doorliep de jachtcursus voor puppies bij Jachthondenschool Biemans. Vico werd daarbij "begeleid" door Jan Rikkers, die zo vriendelijk was 9 weken lang elke maandagavond met Vico op het veld te staan om hem de eerste beginselen van het jachthondenleven bij te brengen. Op 9 juli werd een afsluitend examen gehouden, waarbij Vico en Jan een derde plaats scoorden met 86/90 punten. Sandra Rikkers en Velvet werden als vierde geclasseerd met 85/90 punten, een miniem verschil dus.

 

Vesta (Paul Mennens), Ilja (Cobie van Hassel) en Nelson v.d. Tuindershof (Boy van Praet) namen eveneens deel aan de cursus en examen, maar door ons vroegtijdig vertrek naar de WK in Parijs zijn niet alle punten bekend.

 

 

      Jan en Vico met z'n eerste jachtcertificaat!

 

* Het eerste wedstrijdweekend begon goed voor "onze" honden. Op 2 juli deden Danka en Ostara mee aan het clubkampioenschap bij de Jachthondenschool Biemans. Danka haalde haar certificaat met 78/80 punten, Tara ging met 74/80 naar huis. Zuka Quadrille v.d. Tuindershof van Sandra Rikkers en Guusje Salice v.d. Tuindershof van Vivian Huijbregts realiseerden eveneens een B-certificaat. Fitz Quatz v.d. Tuindershof van Tony Scherders liep een prima proef, maar werd met het vooruit sturen sterk afgeleid door een heen en weer wandelend konijn. Die verleiding was hem (en vele anderen!) toch te groot.

 

Op zondag 3 juli vertrokken Danka, Cedric en Zuka naar de eerste officiële proef van het seizoen in België. Het was weer even wennen voor iedereen, maar een supergezellige dag met Zuka en Sandra uiteindelijk op een mooie tweede plaats, gevolgd door Léon met Cedric en Danka en ik gingen voor de 4e plaats. We hebben dus een goede start gemaakt met onze Tuindershofjes!

 

* Op de teamwedstrijd bij Jachthondenschool Biemans in Dongen van 26 juni jl. haalde het team waar Danka v.d. Tuindershof deel van uit maakte, een mooie eerste plaats! Danka nam met veel enthousiasme alle A-apporten voor haar rekening en collega’s Denzel en James kweten zich ook uitstekend van hun taak. We hebben met elkaar een prachtige dag gehad met veel mooi hondenwerk.


 

* Op de Pinkstershow in Arnhem van 12 juni werd Weimaraner Paris Greta z Zebrzydowic eerste Uitmuntend in de Jeugdklasse. Ushi v.d. Tuindershof van Nathalie van Gastel kreeg de tweede plaats, eveneens Uitmuntend.

 

* Op de show in Oss behaalde onze Weimaraner Paris Greta z Zebrzydowic voldoende punten voor het Nederlands Jeugdkampioenschap!

Xanto III v.d. Lönsbirke werd Best of Breed en in de erering ging hij uiteindelijk naar de tweede plaats. Hiermee plaatste hij zich opnieuw voor de Hond van het Jaarshow.

 

* Zondag 22 mei werden bij de KC De Baronie in Breda Club-gehoorzaamheidswedstrijden gehouden. Onze minidraadhaar Vicomte v.d. Tuindershof van 13 weken maakte hier z'n wedstrijddebuut en liep mee in de puppyklas. Dat leverde hem z'n eerste beker(tje) en certificaat op, want hij werd als tweede geplaatst met 76,5 van de te behalen 80 punten op.

De Weimaraners Kasimir v.d. Tuindershof van Nanda Sloven en Emiel Kobus v.d. Tuindershof van Henk van Katwijk gingen op voor de GGII. Henk en Kobus haalden een derde plaats, Kasimir en Nanda wonnen deze klasse! Van harte gefeliciteerd met dit resultaat!

 

* Zaterdag 21 mei werd de Clubmatch van de draadharen gehouden in Kerkwijk. over de resultaten waren we met z'n allen best tevreden!

- Zes pups uit het recente nestje van Cedric en Fanny waren aanwezig, 3 teefjes en 3 reutjes, die allen het predikaat "Veelbelovend" meekregen met klinkende beschrijvingen. Leuk dat de nieuwe eigenaren zo enthousiast waren om te komen en meteen mee te doen met deze babies!

- In de Jeugdklasse deed Tambo v.d. Tuindershof van Florence Wiesenberg mee wat resulteerde in een ZG.

- In de Kampioensklas Reuen deden mee Brax van Bernardo (1U) en Heiko von Matrà (4ZG) van Daisy en Marnick Tooré-Boen en Xanto III v.d. Lönsbirke (3U).

- In de Veteranenklas deden de broertjes Cedric en Clifford v.d. Tuindershof (eigenaar Leo en Betsie van Toll)mee, Cliff haalde een 2U en Cedric 3U.

- In de Jeugdklas Teven kreeg Genni vom Minettthal van Fred en Gerda Fels een 4U.

- In de Open Klas Teven kreeg Getty v.d. Torendreef van Gerard en Tineke Kroon een 2U. Quick v.d. Tuindershof, de Beste Teef van vorig jaar, van Leo en Betsy van Toll, kreeg nu een ZG.

- In de Gebruikshondenklas Teven stond Quadrille v.d. Tuindershof van de fam. Rikkers, die 1U werd.

 

* Op 14 april bezochten Xanto, Paris en Silver de show in Goes. Xanto kreeg het reserve-CAC/CACIB toebedeeld en Paris  (Greta z Zebrzydowic) werd bij de Weimaraners Beste Teef.

 

Duitse Staande Korthaar Argent Disilva van Mieneke Mills-De Hoog werd Beste Reu en heeft daarmee z'n laatste punt voor het definitieve Nederlandse Kampioenschap behaald. Dat betekent ook dat Silver weer teruggaat naar z'n roedel in Frankrijk bij mw. Mills. Hij blijft echter beschikbaar voor dekkingen in Nederland. Zijn eerste nestje is onlangs geboren bij Annemarie Mourik, de moeder van het nest is Finja van de Orpheushoeve. Alles pups zijn gereserveerd.

 

* Heel goede berichten kwamen uit Engeland vandaag, waar Sprokkel (Orenda) v.d. Tuindershof van Kimm Bakker 1e werd van 30 deelnemers in een working test aldaar. In de klasse voor gevorderde honden werd Sprokkel 4e. Tevens was ze beste Weimaraner in beide klassen. Kimm en Sprokkel feliciteren we hiermee van harte, we zijn - samen met Kimm - enorm trots op deze superzus van Tara!

 

 

* Het weekend van 30 april/1 mei ging draadhaarpup Victoria voorgoed naar haar nieuwe huis in Polen. Ze werd weggebracht door Jan Rikkers en Léon, die meteen de show in Opole "meepikten". Quadrille (Zuka) v.d. Tuindershof van de fam. Rikkers werd Beste Teef, Xanto v.d. Lönsbirke werd Best of Breed en uiteindelijk in de erering 3e van Groep 7, achter Weimaranus Quizmaster, de vader van ons huidige nestje Weimaraners.

 

* Op de Paasshow in Leeuwarden werd Cedric v.d. Tuindershof Beste Reu en Beste Veteraan, de Duitse Staande Korthaar Argent Disilva van Mieneke Mills-De Hoog werd Beste van het Ras bij de kortharen en onze Weimaraner Paris (Greta z Zebrzydowic) haalde een 2e plaats Uitmuntend.

 

Draadhaar Rocky (Gerlo van Minetttal) van Paul en Cora van der Schot werd met een 1e plaats Uitmuntend Nederlands Jeugdkampioen, waarmee we hen van harte feliciteren!

 

Magic v.d. Tuindershof van Tracy Cartwright kwam over uit Engeland en werd reserve-CAC/CACIB.

 

* Op 1e Paasdag, 24 april 2011 zijn de pups geboren van Ostara en Luis, 9 gezonde Weimaranertjes, 4 teefjes en 5 reuen.

 

* Weimaraner Ostara v.d. Tuindershof is middels een echo officieel drachtig verklaard! We hopen op een mooi nestje rond 24 april a.s. Geïnteresseerden voor een pup worden uitgenodigd contact met ons op te nemen, er is nog ruimte voor enkele reserveringen, waarbij mensen die met de honden gaan werken onze voorkeur hebben.

 

* Het weekend van 20 maart bezochten we de show in Hazerswoude, waar Anca (Genni von Minettthal) van Gerda en Fred Fels opnieuw Beste van het Ras werd. Ook Salice Guusje v.d. Tuindershof van de fam. Huijbregts was aanwezig en kreeg haar eerste Uitmuntend toebedeeld van de keurmeester. Bobbie von Minetthal van Dirk en Suzanne kreeg dit keer een 1 Uitmuntend in de Jeugdklasse en haalde daarmee z'n eerste punt voor het Jeugdkampioenschap.

 

Weimaraner Ushi v.d. Tuindershof van Nathalie van Gastel werd 2e Uitmuntend geplaatst in een druk bezette Jeugdklasse, enorm leuk natuurlijk. Paris (Greta z Zebrzydowic) moest het dit keer doen met een ZG.

 

* Op de show in Groningen (5/6 maart) werd DSD Anca (Genni von Minettthal) van Fred en Gerda Fels Beste van het Ras. Salice (Guusje) v.d. Tuindershof van de fam. Huijbregts kreeg op haar allereerste show de kwalificatie Zeer Goed. Bobbie von Minetthal van Dirk en Suzanne, een zoon van onze Xanto uit Luxemburg, maakte zijn showdebuut met als resultaat een Zeer Goed.

 

Verrassend goed uit de hoek kwam onze Weimaraner Paris ( (Greta z Zebrzydowic) die de Jeugdklas won met 1 Uitmuntend.

 

* Van het nestje van Fanny x Cedric zijn nog beschikbaar: 1 zwarte teef, 1 bruine reu en 1 zwarte reu.

 

* Hoera! Op de show in Hoogstraten (B) van 26 februari 2011 stonden Xanto en Silver voor het eerst broederlijk naast elkaar op het ereplateau, met een derde plaats van de Groep voor Xanto en de tweede plaats voor Silver. De heren werden geshowd door resp. Naomi van Mourik en Jan, waarvoor hartelijk dank! Kimba von Matrá was ook mee en kreeg een 2e plaats Uitmuntend toebedeeld. 

 

* Weimaraner Ostara v.d. Tuindershof is gedekt op 20 februari in Polen. Het is nu wachten op de resultaten van deze reis!

 

* Xanto III v.d. Lönsbirke werd tijdens de Hond van het Jaar Show 2010 op 20 februari jl. winnaar van Groep 7!! Vanwege ons verblijf in Polen werd Xanto geshowd door Junior Handler Naomi van Mourik.

 

 

* Op 18 februari 2011 zijn de pups van Fanny en Cedric geboren. In totaal 13 puppies, waarvan 8 teven en 5 reuen.

 

* Zoekt u nog een oudere draadhaar of wilt u deze een goed tehuis bieden? Op de pagina Aangeboden/Verwacht vindt u de meer informatie.

 

* Weimaraner Ostara v.d. Tuindershof (KNJV B/Africhtingsbrevet/ Best jagende Weimaraner van de Belgische Club 2010/ Exterieur U/HD-B) is loops en reist volgende week af naar Polen voor een dekking door Weimaranus Quizmaster.

 

* Op 13 februari bezochten Xanto en Silver de show in Rheinberg (D). Argent Disilva van Mieneke Mills-De Hoog werd Beste Reu, Xanto werd Beste van het Ras en later, in de groepskeuring, zat hij in de laatste selectie van 5 honden. Daar bleef het dit keer bij. Xanto werd geshowd door Naomi van Mourik, waarvoor dank.

 

* Op 5 februari bezochten we met de hele hondenfamilie de show in Eindhoven met de volgende resultaten:

 

Weimarenrs: Ushi v.d. Tuindershof van Nathalie van Gastel kreeg een 1 ZG en de tweede plaats in deze jeugdklasse was voor Paris (Greta z Zebrzydowic) van onszelf.

 

Duitse Draadharen: Genni von Minettthal (Anca) van Fred en Gerda Fels haalde een 2 Uitmuntend in de jeugdklassen, gevolgd door Tabia Tjess v.d. Tuindershof van de fam. Varekamp. Tjess werd voor het eerst geshowd, dus zeker geen onverdienstelijk resultaat!

Rocky (Gerlo van Minetttal) van Paul en Cora van der Schot, haalde net als z'n zus Anca een 2 Uitmuntend.

 

Duitse korthaar: Opnieuw ging Argent Disilva van Mieneke Mills-De Hoog voor een groepsplaatsing, hij bleef tot het laatst staan en maakte het daarmee voor iedereen erg spannend! Uiteindelijk kreeg hij de tweede plaats van Groep 7 toebedeeld.

 

* De show van Mouscroun van 29 januari leverde succes voor onze honden. Duitse Staande Draadhaar Xanto III v.d. Lönsbirke werd BOB, evenals Duitse Staande Korthaar Argent Disilva van Mieneke Mills-De Hoog. In de erering kreeg hij een 2e plaats in Groep 7!

 

* 19-1-2011: Enzo, die een nieuwe baas zocht, is geplaatst!

 

*18-1-2011: Sinds eind vorig jaar is op ons terrein gevestigd CaniCare, uitlaatservice en dagopvang voor honden. Linda en Robert zijn initiatiefnemers van CaniCare en hebben een eigen website, www.canicare.nl.

 

* Voor de liefhebbers: op onze website www.canilibre.nl wordt elke twee weken een nieuwe tip voor de omgang met honden geplaatst. Soms oud nieuws, soms opent het nieuwe inzichten!

 

* Vandaag, 17 januari 2011, is Fanny door onze dierenarts officieel drachtig verklaard! De echo liet alvast vijf puppies zien, die keurig naast elkaar lagen. De ervaring heeft ons geleerd dat we bij dit echoapparaat meestal op het dubbele aantal pups kunnen rekenen...

* 14.1.2011 - Iedereen de nieuwe reclamespot van de LOI al gezien met Bram Moskowitz die tegen een tractor oprijdt? Dan volgende keer nóg even beter kijken want de langslopende Weimaraner waar Moskowitz naar kijkt en die gedurende twee seconden in beeld is, is onze Tara die een dagje heeft meegewerkt aan deze spot. Het zou natuurlijk zo kunnen zijn dat Bram naar de begeleidende jongedame kijkt, maar daar gaan WIJ natuurlijk niet van uit!! 

 

* 12.1.2011 - Op de pagina "Aangeboden" wordt een nieuwe baas gevraagd voor een superleuke Epagneul Breton!

 

* Na zo'n leuk weekend met de honden kregen we vanochtend het trieste bericht van het overlijden van Philou Prada v.d. Tuindershof van de familie Blaazer. Philou werd bij ons geboren op 11 oktober 2008 uit de combinatie van Enjoya met Eros. Ze overleed aan complicaties na de castratie van twee weken geleden.

We wensen de familie Blaazer veel sterkte in deze verdrietige tijd.

 

* Fanny von Matrá is gedekt door Cedric v.d. Tuindershof. Voor deze combinatie bestaat al een wachtlijst. Overige geïnteresseerden kunnen contact opnemen via de mail.

 

* De trip naar Brussels Dogshow gisteren 19 december, was er één die we niet snel zullen vergeten. Niet alleen vanwege de behaalde resultaten, maar ook vanwege het weer! Sneeuw, sneeuw en nog eens sneeuw! Maar we zijn niet voor niets geweest in ieder geval.

 

Heiko von Matrá van Daisy en Marnick Tooré-Boen werd Beste Reu, z'n vader Xanto werd 2e achter hem. Brax van Bernardo werd 3ZG.

 

Bij de dames werd Xanto-dochter Genni von Minettthal (Anca) van Fred en Gerda Fels Beste Jeugdhond. Fanny von Matrá zorgde voor de nodige opwinding, uiteraard vanwege haar 1U-kwalificatie en daarna BOB, maar zeker ook vanwege haar loopsheid...

 

Bij de Duitse kortharen ging Argent Disilva van Mieneke Mills-De Hoog met de eer strijken, hij werd BOB en later 4e van Groep 7!

 

Onze kleine Weimaraner  Paris (Greta z Zebrzydowic), die inmiddels voor het gemak "Poolse Greet" is gedoopt, kreeg een 1Uitmuntend met de vermelding van de keurmeester dat het een hele mooie, veelbelovende teef is. Dat vindt Paris zelf ook, maar ze wilde graag héél snel terug naar haar Duitse vrienden in de andere ring.

 

Als klap op de vuurpijl won ons trio Xanto, Fanny en Anca de fokgroep! Daar hadden we niet op durven hopen met nog drie groepen prachtige eenkleurige honden. De keurmeester was echter van mening dat men zelden zoveel uniformiteit bij een ras als bijv. de draadhaar (die niet eenkleurig zijn) ziet, wat ons een eerste plaats op het podium opleverde. Xanto heeft zelden met zoveel attentie op het podium gestaan als nu, naast z'n hoogloopse dochter...

 

* De Kerstshow in Wijchen van 12 december 2010 had een verrassende uitslag voor de deelnemende honden. De keurmeester was niet bang om zelf een M uit te delen, wat toch niet vaak voorkomt.

 

Xanto werd Beste reu CAC/CACIB,  zijn zoon Rocky (Gerlo van Minetttal) van Paul en Cora van der Schot kreeg een 2e plaats Uitmuntend toebedeeld. Voor Sultan v.d. Tuindershof van Theo en Saskia Drentje was een ZG weggelegd en Quick v.d. Tuindershof van Leo van Tol kreeg haar eerste G-kwalificatie. Het kan verkeren zei Bredero al, zó ben je winnares van de Clubmatch en zó krijg je een G, that's life...

 

Bij de Duitse Staande Kortharen ging de rasoverwinning naar "onze" Silver, Argent Disilva, eigendom van Mieneke de Hoog uit Frankrijk en in bruikleen bij onze kennel. In de Groepskeuring werd Silver nog geselecteerd bij de laatste 7, maar niet geplaatst.

 

* Vandaag, zaterdag 4 december, werden de officiële GG-examen afgenomen bij de KC De Baronie. De Tuindershofclan was met maar liefst zes deelnemers ruim vertegenwoordigd! Makkelijk was het niet, zeker niet voor de Weimeraners, die in de sneeuw moesten werken. Het downliggen was voor hen vandaag het meest kritieke punt...

 

* Merlijn v.d. Tuindershof, DSD, van Lydia v.d. Oetelaar, haalde een GG-B met 259/320 punten, kwalificatie Uitmuntend.

* Jopper v.d. Tuindershof, Weim, van Geert v.d. Oetelaar, slaagde voor de GG-B met 230/320 punten, kwalificatie Zeer Goed.

* Ostara v.d. Tuindershof, Weim, van onszelf, slaagde voor de GG-B met 289/320 punten, Uitmuntend en Beste GG-B-hond.

* Imme v.d. Tuindershof, DSD, met geleider Marc v.d. Heuvel, realiseerde uiteindelijk een "half diploma" GG-I met 192 punten. 

* Kasimir v.d. Tuindershof, Weim, van Nanda Sloven en Emiel v.d. Tuindershof, Weim, van Henk van Katwijk, gingen samen voor de GG-II. Beide honden slaagden voor dit examen met beiden 261/320 punten. Aangezien Emiel (Kobus) de meeste punten voor het los volgen had verzameld, ging de beker voor Beste GG-II hond naar Emiel. Maar het was een kwestie van afwegen, want onder deze winterse omstandigheden had Kas mooi de volle 10 punten voor het sorteren en hij is weer jonger dan Emiel. Kortom, door beiden dik verdiend!

 

Merlijn verraste vriend en vijand door vandaag voor het eerst alle oefeningen eens uit te voeren, ten eerste op commando en ten tweede in de juiste volgorde. Lydia kon vandaag met recht zeggen: "Dat doet hij anders nooit...". Degene die het anders wél doet, onze Imme, had er vandaag geen zin in maar dat kan ook komen doordat Marc zich had verslapen, waardoor het examen werd stilgelegd (heel sportief van deze keurmeester de heer J. Mulder) totdat te langen leste ook Marc en Imme waren gearriveerd!

 

Alle deelnemers van harte proficiat met de behaalde resultaten, vier Weimaraners die zulk mooi werk laten zien is voor ons als fokker uiteraard geweldig, we zijn dan ook erg blij met jullie inzet en inspanningen! Hopelijk over een half jaartje weer zulke mooie resultaten...

 

* De Winnershow in Amsterdam op 28 november 2010 werd in veel opzichten een succes voor "onze" honden.

Bij de Duitse draadharen kreeg Fanny von Matrá een 2Uitmuntend in de Kampioensklas, Quick van de Tuindershof van Leo van Tol eveneens een 2Uitmuntend in de Tussenklasse, Genny von Minettthal (dochter van Xanto) een 1Uitmuntend waarmee deze Anca van Fred en Gerda Fels meteen Jeugdwinster 2010 werd.

 

Bij de reuen kreeg Xanto v.d. Lönsbirke een 3Uitmuntend in de Kampioensklasse, Heiko von Matrá van Marnick en Daisy Toorrée-Boen werd 2Uitmuntend in diezelfde Kampioensklasse en Gerlo van Minetttal (zoon van Xanto) van Paul en Cora van der Schot werd Jeugdwinner én Beste Reu Winner tegelijk.

 

Weimaraner Paris (Greta z Zebrzydowic) werd voor de eerste maal op een show uitgebracht en kreeg een Zeer Goed toebedeeld. Ushi v.d. Tuindershof van dezelfde vader als Paris en in eigendom van Nathalie van Gastel kreeg een Veelbelovend en mocht daarmee als Beste Pup naar de erering.

 

Bij de Duitse Kortharen brachten wij Argent Disilva voor de eerste maal uit. Deze Silver, in eigendom van Mieneke de Hoog uit Frankrijk, werd reserve-kampioen bij de reuen!

 

Afgezien van de prima uitslagen was het een erg geslaagde showdag waarbij veel belangstellenden kwamen kijken en meegenieten. Met veel plezier konden we deze dag afsluiten met een uitgebreid diner bij de plaatselijke Chinees, uiteraard vergezeld van onze Belgische vrienden Daisy en Marnick.

 

* Vandaag, 21 oktober 2010, het geweldige nieuws gehoord dat Weimaraner Hummer v.d. Tuindershof dit jaar met z'n baas Hans van Dongen is uitgenodigd voor deelname aan de Nimrod. Het spreekt vanzelf dat ook wij erg trots zijn op deze zoon van Beau en Bill. We wensen de combinatie Hans en Hummer dan ook héél veel succesop 8 november!!

 

* Het weekend van 16 en 17 oktober werd in Dortmund de Europasieger en de Nationale show gehouden. Op zaterdag haalde onze Xanto een 1 Uitmuntend, evenals z'n dochter Kimba von Matrá.

 

Op zondag herhaalde Xanto deze uitslag, maar werd nu ook Best of Breed met uiteindelijk een selectie bij de laatste zes honden in Groep 7.

Kimba scoorde eveneens voor de tweede maal een 1 Uitmuntend met reserve-CAC.

Weimaraner Ostara v.d. Tuindershof mocht dit keer ook mee naar Duitsland, haalde een 1 Uitmuntend met reserve-CAC.

 

Ook voor Heiko von Matrá van Daisy en Marnick Tooré-Boen was tweemaal een 1 Uitmuntend weggelegd. Heiko werd hiermee definitief Duits VDH-kampioen, een feit dat we ter plekke ruimschoots hebben gevierd.

 

De fotoshoot van afgelopen week was Tara dermate goed bevallen (met name de cateringmensen!) dat ze op de show haar volledige medewerking gaf aan een shoot voor de productie van sleutelhangers, speldjes, stickers, etc. Met haar ervaring was de hele shoot in 10 minuten gepiept!

 

* Woensdag 13 oktober was Weimaraner Paris uitgenodigd om deel te nemen aan een reclamespotje voor de LOI. Voor de gezelligheid ging Ostara ook maar mee, maar toen de producer haar zag werd besloten Tara in de spot te gebruiken. Paris heeft de rest van de dag bij de catering doorgebracht terwijl Tara het werk deed! De spot staat gepland voor uitzending januari/februari 2011.

 

 

* Vandaag hadden we een heuse primeur op de show in Zwolle: de eerste Tuindershofteckel maakte z'n showdebuut in de Jonge Hondenklasse en ging meteen als reserve-kampioen bij de reuen naar huis! Deze geweldige hond is Robbie v.d. Tuindershof van Nel Minnee. Van harte gefeliciteerd, ook wij waren erg happy met Robbie!

 

Cedric v.d. Tuindershof werd Best of Breed en haalde uiteindelijk een 6e plaats in de Groepskeuring. Daarmee kunnen we voor Cedric het Internationaal Showkampioenschap aanvragen.

 

Quick Lisa v.d. Tuindershof van Betsie en Leo van Tol kreeg een 2e plaats Uitmuntend toebedeeld.

 

* Fanny von Matra haalde bij haar eerste MAP van de WSH op 2 oktober 2010 een diploma met een vierde plaats!

 

* Zondag 19 september 2010 werd in het Belgische Heurne de Sint Hubertusproef gehouden. Het Sint Hubertusbrevet is een ere-africhtingsbrevet voor jachthonden die in het lopende jaar hun africhtingsbrevet hebben gehaald. Tevens wordt met de Sint Hubertus het proevenseizoen in België  afgesloten.

Voor deze wedstrijd moeten drie proeven met meervoudige apporten succesvol worden doorlopen, waarna de overblijvende honden een rasspecifieke proef moeten afleggen. Pas wanneer ook deze laatste proef met een voldoende wordt afgesloten, komt de hond in aanmerking voor het Sint Hubertusbrevet. Voor de staande honden bestaat de laatste proef uit een veldwerktest, dit jaar in de bieten.

 

In totaal verschenen 18 honden aan de start, waaronder Cedric en Danka v.d. Tuindershof. Tot onze grote vreugde was onze Danka één van de twee honden die met het Sint Hubertusbrevet naar huis gingen! Keurmeesters waren Luc Ferket en mevrouw Patsy Deheyder.

Na uitreiking van de prijzen door de voorzitter van de Koninklijke Maatschappij Sint Hubertus werd de dag door de organiserende vereniging Jac Orion feestelijk afgesloten met champagne en broodjes. De broodjes die over waren, zijn door Danka met veel plezier verorberd. Dat kon omdat de winnaar (met twee punten verschil), de Drentsche Parijshond Teuny Filia vd Pergenshoeve van mevrouw Willeke Loots uit Erp, toen al naar huis was! 

 

Uitslagen met punten en foto's worden binnenkort vermeld op de website van Jac Orion, www.jacorion.be.

 

 

* Tijdens de KNJV-proef in het Lingebos van 18 september 2010 haalde Quigon v.d. Tuindershof (Imme x Watz) van de fam. De Jong z'n eerste officiële B-diploma. Uiteraard zijn wij samen met de fam. De Jong heel blij met dit resultaat en we feliciteren hen er van harte mee!

 

* Bij de veldwerkwedstrijd in Middelharnis van 17 september jl. mocht Zuka (Quadrille) v.d. Tuindershof van de fam. Rikkers opnieuw met Eervolle Vermelding naar huis.

 

* Op de pagina "Aanbod honden" staat een jonge draadhaarreu voor wie wij met spoed een nieuwe baas zoeken!

 

* Op de KNJV-proef van de WSH (12 september 2010) haalde (Os)Tara v.d. Tuindershof een tweede plaats met 69/80 punten.

 

* Bij de jeugdveldwerkwedstrijd in IJzendijk haalde Quadrille Zuka v.d. Tuindershof van de fam. Rikkers haar eerste kwalificatie! Het werd een 2ZG, waarmee we hen van harte feliciteren. Voorjager was Jan Rikkers.

 

* In Frankrijk, Normandië (Yvrandes) is in de Wittekind-kennel van mevrouw Mieneke de Hoog-Mills het eerste nest van Xanto geboren met als resultaat 8 pups in de kleuren zwartschimmel en bruinschimmel. Moeder van dit nestje is de zwartschimmelteef Vix Ma Fille. 6 september zijn we op kraamvisite geweest om de kinderschaar te bewonderen!

 

* Het weekend van 5/6 september jl. brachten wij samen met onze Belgische vrienden Daisy en Marnick Tooré-Boen in Frankrijk door met maar liefst 7 draadharen in totaal om deel te nemen aan de Clubmatch van de Draadharen in Frankrijk, de National Elevage geheten. Deze NE is een combinatie van show en werkproeven. Behalve apporteerproeven uit water en op land (meervoudig), wordt de TAN gehouden, een veldwerkaanlegtest voor honden tot de leeftijd van twee jaar.

 

Onze eigen Imme en Cedric v.d. Tuindershof, Fanny von Matrá, Kimba von Matrá en Xanto III v.d. Lönsbirke kregen allemaal een Excellent, uitmuntend. Xanto werd in de Kampioensklas 2e, maar Fanny ging door tot het gaatje en werd uiteindelijk door een "team" van vier Franse keurmeesters verkozen tot Beste Teef van de Clubmatch 2010, een geweldig resultaat voor ons.

 

Klap op de vuurpijl was de Lot d'élevage, de verkiezing van de groep Beste Nakomelingen van één reu, waarbij nakomelingen van minimaal twee verschillende moeders moeten worden getoond. Samen met z'n zoon Heiko von Matrá en dochters Imme, Kimba en Fanny werden we eerste in deze klasse.

 

Het werk ging ook prima. Tot onze grote vreugde haalde onze Kimba als één van de weinigen de TAN door tot tweemaal toe prima voor te staan op patrijs. Xanto won het waterwerk, voor de meervoudige landproeven hadden we jammer genoeg geen tijd meer. Cedric haalde een 5e plaats op het waterwerk, gevolgd door Brax van Bernardo van Daisy en Marnick.

 

Heiko von Matrá, eveneens eigendom van Daisy en Marnick Tooré-Boen, werd bij de laatste zeven reuen geselecteerd uit de Open Klasse reuen met maar liefst 27 deelnemers. Zowel z'n eigenaren als wij waren enorm trots op hem!

 

 

*  Het weekend van 28 & 29 augustus was druk met proeven in Ardooie en Lanaken.

Op zaterdag werd de proef in Ardooie gehouden, waar van de 24 deelnemers slechts vier met een Africhtingsbrevet naar huis gingen! Eén daarvan was Zuka v.d. Tuindershof, de jonge draadhaar van de fam. Rikkers. Zuka werd op haar derde proef meteen tweede in het totaal klassement. Proficiat aan de trotse eigenaren!

 

Cedric miste na een prima wedstrijd het markeren waardoor hij op een eerste plaats in de Basisbrevetten uitkwam. Jammer, maar het kan verkeren zoals insiders weten!

 

Op zondag gaven Jopper, Cedric en Fanny v.d. Tuindershof acte de présence in Lanaken. Op het prachtige landgoed daar rondom het kasteel was een behoorlijke zware proef uitgezet. Van de 66 deelnemers haalden slechts 19 uiteindelijk het Africhtingsbrevet, waaronder Fanny (143/160) en Cedric (148/160). Jopper van Geert en Lydia v.d. Oetelaar miste jammer genoeg het markeren waardoor hij op een tweede plaats bij de Basisbrevetten uitkwam (97/100). Een heftig weekend, maar zeker de moeite waard!

 

PS: De échte liefhebbers/deelnemers kunnen nog eens terugblikken op de site van Steve & Sook van den Buijs-Heirbaut: www.weims.be. Daar staat  niet alleeen een aantal proeven uitgebreid beschreven, maar zijn ook leuke foto's toegevoegd van de diverse proeven, honden en deelnemers!

 

* Op de proef in Vliermaalroot in België scoorde een aantal van onze honden prima!

Voor Cedric lag na afloop een Africhtingsbrevet klaar met 156 van de 160 punten. Weimaraner Ostara had haar dag niet helemaal en moest genoegen nemen met 150/160 punten.

 

Groot succes was er voor Stan Rikkers, 13 jaar oud, die met Danka een heel mooi Africhtingsbrevet haalde van maar liefst 155 punten. Ook Marc v.d. Heuvel liep met Imme v.d. Tuindershof z'n allereerste proef en haalfde een Basisbrevet van 89/100 punten.

 

* Het weekend van 6/7 augustus verliep op alle gebieden uitstekend. Tara en Sprokkel namen in Engeland deel aan twee workingtesten in twee klasses, waarbij Tara op zaterdag bij de Norfolk en Suffolk Club na barrage een derde plaats scoorde in de Novice-klasse! Sprokkel werd 5e. In de Open klasse, waar de dames ook aan deelnamen, werden ze resp. 6e en 7e.

 

Op zondag waren de proeven vergelijkbaar, maar wel moeilijk voor onze honden. Zowel Tara als Sprokkel hadden hier problemen met het waterwerk, waar ze beiden veel punten op verloren. In de Unclassified Graduate haalden de dames een 6e en een 9e plaats, in de Novice werden ze 4e en 5e, dus al met al prima resulaten!

 

Xanto en Kimba gingen naarde show in Lüdwigshafen, waar Kimba Beste Teef werd en Xanto Beste van het Ras. In de erering werd Xanto als derde geplaatst in Groep 7.

 

* De proef van de VVDD verliep iets minder goed dan gehoopt. Cedric moest met een score van zeven maal een 10, een nul op markeren incasseren waardoor hij weliswaar een eerste plaats in de C haalde, maar dat was niet het doel waarvoor hij kwam, pech dus! Ook Danka struikelde voor het eerst sinds lange tijd op het markeerapport, maar Fanny redde de familie-eer door een B-diploma met 71 punten te scoren.

 

* Afgelopen weekend werd de proef van de Belgische draadhaarvereniging gehouden in Bekkevoort. Cedric v.d. Tuindershof werd winnaar van deze proef met 158/160 punten. Danka v.d. Tuindershof haalde een uitstekende tweede plaats met 157/160. Ostara v.d. Tuindershof (Weim) was ook mee en ging met 152/160 punten naar huis. Een prima dag dus voor ons trio!

 

* Naar de proef in Argentau, op een schitterend terrein in de heuvelachtige Belgische Ardennen, gingen Fanny, Cedric en Tara mee. Fanny maakte een inschattingsfoutje bij markeren, maar Cedric en Tara haalden een keurig Africhtingsbrevet.

 

* Op de warmste dag van het jaar (tot dan toe) was in Waanrode alleen Cedric vertegenwoordigd. Hij eindigde op een gedeelde tweede plaats met nog drie anderen.

 

* In België gaan de proeven eerder van start dan in Nederland en wij begonnen in Oudenaarde met Danka, Tara en Cedric. De proef kende diverse akelige puntjes, waardoor slechts 3 van de 26 deelnemers een Africhtingsbrevet haalde. Tara was er één van, Danka en Cedric gingen met een Basisbrevet naar huis.

 

* Het proevenseizoen begon goed met de eerste, niet-officiële, proef in Drunen. Weimaraner Tara v.d. Tuindershof haalde daar een B-certificaat met 73 punten en haar vriendin Quadrille (Zuka) v.d. Tuindershof van de fam. Rikkers ging eveneens met een B-diploma naar huis.

Ook Juno v.d. Tuindershof (Weimaraner) van de fam. Drentje liep haar eerste proef na met flinke gezondheidsproblemen te hebben gekampt. Ze haalde het nét niet, maar het was geweldig haar weer gezond en wel aan het werk te zien!

 

* Op de buitenshow in Uden van 19 juni jl. werd Xanto Beste Reu en daarna Best of Breed, z'n zoon Heiko van Matrá van de fam. Boen werd reservekampioen bij de reuen en zijn zusje Kimba van Matrá werd reservekampioen bij de teven.

 

* Op de jachtproef van Jachthondenschool Partout op 12 juni 2010 haalde Tara v.d. Tuindershof (Weim) een prima B-certificaat met 73 punten. Zuka (Quadrille) v.d. Tuindershof (DSD) van de fam. Rikkers liep haar eerste proef mee en scoorde 66 punten, wat ook voor haar een B-certificaat waard was! Juno v.d. Tuindershof (Weim) van Theo Drentje liep haar eerste proef mee. Juno had de nodige pech en haalde geen certificaat, maar liet prima werk zien op de meeste onderdelen. Al met al een heel geslaagde dag met eveneens heel tevreden eigenaren/voorjagers!!

 

* Op de show in Hulten van 5/6 juni 2010 werd Xanto Beste Reu en Kimba kreeg een 1 Uitmuntend toebedeeld, waarmee ze reserve CAC/CACIB werd.

Xanto en Kimba deden samen mee aan de Koppelklas waar ze Beste Koppel werden.

 

* Elmo, onze herplaats-Weimaraner, zal binnenkort op proef worden geplaatst bij een nieuwe baas. Fijn dat er zo snel al geïnteresseerde mensen waren die een hond met een verleden graag een nieuwe kans willen bieden! Elmo heeft nu nog een darmontsteking waarvoor ze wordt behandeld, als ze weer helemaal gezond en fit is, gaat ze eens een kijkje nemen in een mogelijk nieuw tehuis.

 

* Kimba von Matrá is officieel Von Willebrand DNA-vrij verklaard en heeft HD-uitslag B gekregen.

 

* Onze kennel is uitgebreid met twee Weimaranerpups uit Polen! Als we de stambomen hebben ontcijferd en vertaald, volgen meer gegevens.

 

* Op de Pinkstershow in Arnhem werd onze Xanto BOB met CAC/CACIB, Magic v.d. Tuindershof van Tracy Cartwright werd haalde het reserve-CAC/reserve CACIB en onze Kimba von Matrá zette het jeugd-CAC én CAC op haar naam.

 

* De show in Dortmund ((7&8 mei) leverde prima resultaten op voor onze honden. Op vrijdag werd Xanto BOB en geselecteerd in de Groepskeuring bij de laatste 6 honden. Omdat Xanto in een Ereklasse stond, schoof hij het kampioenschap door naar z'n zoon Heiko von Matrá. Onze Cedric v.d. Tuindershof werd reservekampioen en Weimaraner Ostara ging met een ZG naar huis.

Op zaterdag bleef Xanto thuis en gingen Cedric en (Os)tara op pad naar Dortmund. Tara kreeg nu een Uitmuntend en Cedric werd BOB. Ook hij werd geselecteerd in de groepskeuring bij de laatste 5 honden. Heiko werd vandaag reservekampioen.

 

Door de behaalde resultaten van Cedric werd hij meteen Duits Kampioen!

 

 

* Op de show in Antwerpen haalde Cedric v.d. Tuindershof het BOB en eindigde hij in de Groepskeuring als 3e! Een geweldig resultaat waarmee hij direct voldoende punten haalde voor de titel Internationaal Showkampioen. Die zullen we dan ook met veel plezier aanvrgen.

 

* De Paasshow in Leeuwarden leverde prima successen voor onze honden.

Onze nieuwe aanwinst Kimba von Matrá, het zusje van onze Fanny, werd 1U in de Jeugdklas met daarbij het Jeugd-CAC én het volle CAC.

Haar vader Xanto III v.d. Lönsbirke werd 1U CAC/CACIB.

Aevita v.d. Tuindershof ging mee voor de Veteranenklas, kreeg daarin een 1U en werd reserve-CAC.

 

 

* Cedric v.d. Tuindershof heeft inmiddels voldoende punten behaald voor het definitieve Nederlands Kampioenschap.

 

* Quadrille/Suka v.d. Tuindershof van de fam. Rikkers liep vrijdag 2 april haar allereerste veldwerkwedstrijd, net als haar baas Jan trouwens. Ze gingen naar huis met een Eervolle vermelding en een prachtig keurrapport. We hopen natuurlijk met z'n allen dat deze prestatie bij de volgende wedstrijd omgezet kan worden in een kwalificatie en wensen dit duo alle succes toe!

 

* Sprokkel stuurde vanuit Engeland wel een heel originele felicitatiekaart aan haar moeder Esmee!

 

 

* Op vrijdag 1 april is Esmee v.d. Tuindershof bevallen van 10 pups, 6 reuen en 4 teven. Vader van dit 10-tal is Multichamp. Weimaranus Quizmaster uit Polen, de Wereldkampioen 2009 in Bratislava. Moeder en kinderen maken het uitstekend en de vader heeft laten weten bijzonder trots te zijn op dit nageslacht!

 

* Onze draadhaarpuppies worden a.s. vrijdag 7 weken en verkeren gelukkig in blakende welstand. Vanaf komend weekend gaan de meesten naar hun nieuwe eigenaren toe!

 

                                                         

Renske Kamps met hun nieuwe pup Taro

Ook deze zeven puppies zijn helemaal klaar voor vertrek!

 

Alle nieuwe eigenaren inclusief wijzelf zijn veel dank verschuldigd aan de fam. Kamps voor het bijna elke week maken van de nodige leuke foto's die wij dan weer aan iedereen door mochten sturen!

 

* Bij thuiskomst uit Engeland werden we verrast door de HD-uitslag van Weimaraner Ostara, die een B heeft gescoord. Ook een resultaat waar we heel blij mee zijn! Onze andere Weimaraners scoorden probleemloos een A-uitslag, maar onze Tara heeft op de leeftijd van 14 weken een ernstig ongeluk gehad waarbij haar bekken een enorme dreun heeft gehad, de heupen helemaal naar buiten stonden en ze 10 dagen niet heeft kunnen lopen. De effecten van deze ramp zijn nu wel zichtbaar geworden, maar niet zo erg als het zich toen liet aanzien. Tara was de eerste hond waarbij we een fysiotherapeut voor dieren hebben geraadpleegd en die verder homeopatisch is behandeld.

 

* Door alle bemoeienissen met onze 12 puppies heeft het even geduurd, maar hierbij de resultaten van de Crufts in Engeland: onze eigen Xanto werd reserve-kampioen bij de reuen, een resultaat waar we uiteraard erg blij mee zijn!

 

Zijn zoon Heiko von Matrá van Daisy en Marnick Boen was ook mee en werd 2e in zijn klasse. Magic v.d. Tuindershof, die bij Tracy Cartwright woont, werd in dezelfde klasse 1e.

 

De Britse Xanto zoals wij hem noemen, Kavacanne Xanto van Sue Rose, behaalde een 2e plaats in zijn klasse.

 

Een fantastisch weekend met prima resultaten. Beetje vreemd was de lege auto waarmee we naar huis gingen, aangezien Xanto nog in Engeland is achtergebleven voor een dekking.

 

* Tara zal niet lang meer onze jongste Weimaraner zijn, want haar moeder Esmee v.d. Tuindershof is d.m.v. een echo vanochtend (26.2) officieel drachtig verklaard. Nu maar afwachten, de verwachte geboortedatum staat genoteerd voor 4 april of daaromtrent. Mocht alles goed gaan, wat we natuurlijk heel erg hopen, dan blijft een (half)zusje van Tara bij ons wonen.

 

* Onze jongste Weimaraner, Ostara v.d. Tuindershof, kreeg zaterdag 20 februari de Wisselbeker Jachtafrichting uitgereikt van de Belgische rasvereniging. Tara heeft in België een prima eerste jachtproefseizoen gelopen, waarbij ze 3x een Basisbrevet haalde, gevolgd door 2 Africhtingsbrevetten. Alleen deze laatsten telden mee voor de competitie, maar dat was voor Tara voldoende om met de wisseltrofee naar huis te gaan. Het spreekt vanzelf dat wij heel trots zijn op deze jongste Weimaranertelg!

 

Oké, het is enorm leuk, zo'n wisselprijs en ik ben dan ook erg trots op mezelf!   Maar eerlijk is eerlijk: je wordt er wèl doodmoe van !!

 

* Afgelopen zondag 21 februari stond Xanto op de Hond van het Jaar Show, voor de eerste keer zelfs met een andere draadhaar, Anouk van de fam. De Jong. Jammer, maar geen van beide honden werd geselecteerd, het bleef bij een presentatie op de catwalk. Maar wel een goede reclame voor ons mooie ras uiteraard!

 

* Graag willen we onze bezoekers attenderen op het volgende. Een studiemaatje van mij (gedragstherapie) runt al enige tijd een Stichting die zich ten doel stelt kansarme honden een nieuwe kans te geven. Dat kost enorm veel tijd, geld, energie en vooral inzet. Enthousiasme ook, want als je sommige opvanghonden in het echt ziet schieten de tranen - mij althans - je in de ogen. Dat enthousiasme en die motivatie is nodig om er elke dag weer de schouders onder te zetten, iets waar ik veel bewondering voor heb.

 

Via de Stichting is nu een actie opgestart om een jonge Duitse Herder met een erg beroerde achtergrond een leefbaar leven te geven door een rugoperatie. Er is "slechts" 1500 euro nodig om deze hond, Seagal, weer op de poten te helpen. De operatie van onze Imme vorig kostte veel meer... Mocht iemand meer willen weten/lezen en misschien een bijdrage willen leveren, bezoek dan de website van de Stichting To the Dogs, www.tothedogs.nl.

 

* De show in Eindhoven leverde prima resultaten op voor Quadrille vd Tuindershof van Sandra en Jan Rikkers. Deze dochter van onze Imme kreeg tegelijk het jeugd-CAC toebedeeld én het "volwassen" CAC, ze werd Beste Teef. Voor de BOB moest ze - mede gezien haar jonge leeftijd - het afleggen tegen de zoon van Xanto uit Engeland, Cavacanne Xanto.

 

Een andere Xanto-zoon, een pup nog, van Cassandra en Sjef Kögeler ging naar huis met de kwalificatie "Veelbelovend".

 

* Een tweetal foto's van de pups van Fanny staan op de pagina "Aangeboden/verwacht". Wij zoeken nog nieuwe - en vooral leuke! - bazen voor drie reutjes.

 

* Onze Fanny von Matrá is donderdag 4 februari bevallen van 7 reuen en 5 teefjes. Hoewel de bevalling erg lang duurde, maken moeder en kinderen het uitstekend gelukkig. Op dit moment zijn nog 5 reuen en 2 teefjes beschikbaar. Geïnteresseerden kunnen hiervoor contact met ons opnemen.

 

* Op de website van CaniLibre (www.canilibre.nl) is vanaf heden de pagina "Tips" te bezoeken, waar met enige regelmaat tips te lezen zijn die de omgang met honden kunnen vergemakkelijken. Voor de ervaren hondenbezitters zijn sommige onderwerpen al láááng bekend, maar voor de "nieuwelingen" valt er zeker nuttige info te lezen.

 

* De honden uit ons C-nest, waaronder onze eigen Cedric en Clifford, zijn vandaag jarig en bereiken de leeftijd van 7 jaar. Chasse en zijn broer Bruno van de fam. Geert stuurden hiervoor wel een heel geinige felicitatiekaart!

 

En natuurlijk ook de andere nestgenoten van harte gefeliciteerd!

 

* De Kerstshow in Wychen van 19 december pakte goed uit voor onze ingeschreven honden. Fanny von Matrá werd Beste Teef en daarmee gelijk definitief Nederlands Kampioen. Cedric v.d. Tuindershof werd tot Beste Reu uitgeroepen en versloeg daarna z'n vriendin Fanny voor Beste van het Ras. Fanny's volle broer Heiko von Matrá van Daisy en Marnick Toorré-Boen kreeg het reserve-kampioenschap mee naar huis en de jongste telg van de familie, Quadrille v.d. Tuindershof (Suka) van de familie Rikkers, kreeg de kwalificatie 1Uitmuntend waarmee ze meteen haar eerste punt voor het Jeugdkampioenschap binnensleepte.

 

Weimaraner Ostara v.d. Tuindershof ging met een ZG-kwalificatie naar huis.

 

* Afgelopen week kreeg Emiel Kobus van Henk van Katwijk de beker voor beste GG-1 hond uitgereikt. Baas en hond zijn hier zeer verguld mee!

 

 

* Op de Brussels Dog Show mocht Weimaraner Tara mee. ze kreeg de kwalificatie ZG en mocht daarmee naar de Kaarsjesmarkt in Brussel. Dat laatste had absoluut haar voorkeur!

 

* Fanny von Matrá werd op zondag 6 december gedekt door de Duitse reu Gino vom Schaar. We zijn heel benieuwd naar de pups uit deze combinatie die tegen eind februari worden verwacht.

 

* Twee honden gingen zaterdag 5 december op voor een GG-examen en met succes!

Mark v.d. Heuvel deed met Imme v.d. Tuindershof mee voor de GG-B. De combinatie slaagde glansrijk met de kwalificatie Uitmuntend! Ze haalden 274/320 punten. We zijn supertrots op deze prestatie van Mark, die ook al met Xanto een GG realiseerde.

 

Met nóg meer punten eindigden Nanda Sloven met Weimaraner Kasimir v.d. Tuindershof. Zij gingen op voor de GG-1 en kregen van de keurmeester maar liefst 284/320 punten toebedeeld. Ook Kas haalde hiermee een Uitmuntend.

 

Beide combinaties van harte gefeliciteerd!!

 

* Op de show in Bleiswijk werd Cedric v.d. Tuindershof Beste Reu, kreeg Fanny von Matrá de eerste ZG in haar leven en ging Ostara v.d. Tuindershof voor het eerst mee op show. Ze kreeg een 2ZG, waar ze zelf ook heel happy mee was. Ze droeg trots haar keuringsrapport naar de auto...

 

* Op de MAP in Neede haalde Weimaraner Hummer v.d. Tuindershof van Hans van Dongen z'n eerste MAP-A diploma. Een schitterend resultaat voor dit duo: dit seizoen haalden Hans en Hummer samen 3 Á-diploma's en 1 MAP-A. Van harte gefeliciteerd!

 

* Tijdens de Nationale Show in Dortmund van afgelopen vrijdag werd Cedric v.d. Tuindershof Best of Breed. De zondag erop, bij de Bundessieger, kreeg hij wederom een 1Uitmuntend toebedeeld en werd daarmee Beste Reu.

 

* Bij de MAP van de VVDD op 10 oktober haalde Danka v.d. Tuindershof haar eerste MAP met 540/600 punten. Ze behaalde daarmee een tweede plaats.

 

* Aan de show in Zwolle (4 oktober) deden Xanto III vd Lönsbirke en Cedric vd Tuindershof mee. Cedric kreeg een 1Uitmuntend in de Open Klasse, Xanto werd eerste Beste Reu, daarna Beste van het Ras en werd uiteindelijk tweede in de Groepskeuring. Hiermee kwalificeerde hij zich voor de Hond van het Jaar Show 2009. Xanto werd op voortreffelijke wijze geshowed door Jolien van der Meer, die hem ook bij de Junior Handling uitbracht. Daar behaalde deze combinatie een tweede plaats.

 

* Op de KNJV-proef in Kampen van 26.9.09 haalde Weimaraner Hummer v.d. Tuindershof van Hans van Dongen een derde A-diploma dit seizoen. Uiteraard zijn we als fokker enorm trots op de prestaties van dit duo, dat er nog maar velen mogen volgen!

 

* Op de show in Maastricht (26/27 september) werd onze Imme v.d. Tuindershof Beste Teef en haalde daarmee genoeg punten voor het definitief Nederlands Kampioenschap. Een geweldige prestatie omdat we na de peesblessure van Imme eigenlijk niet meer hadden durven hopen op een "normaal" lopende hond, echt een extraatje dus!

Kavacanne Xanto, de zoon van Xanto uit Engeland van Sue Rose, werd Beste Reu en Beste van het Ras. Andere Xanto-zoon Heiko von Mátra van Daisy en Marnick Boen kreeg het reserve-kampioenschap.

 

* Bij de KNJV-proef van de Weimaranervereniging won Hummer v.d. Tuindershof van Hans van Dongen de proef met een schitterend A-diploma vn 91 punten!! Spreekt vanzelf dat wij erg trots zijn op deze combinatie!

Henk van Katwijk met Emiel Kobus v.d. Tuindershof zette een keurige prestatie neer met een tweede plaats in de B van 71/80 punten. En onze eigen Ostara v.d. Tuindershof haalde haar eerste Nederlandse B-diploma met 70/80 punten. Daarmee werd ze derde in de B en tegelijkertijd de jongste hond met een diploma (11 maanden oud).

 

* Vanaf medio oktober 2009 begint een nieuwe wintertraining voor zowel beginnende als gevorderde honden. Voor meer info kunt u per mail contact opnemen: www.canilibre@kpnmail.nl .

 

* In Luxemburg werd afgelopen weekend 5/6 september een show gehouden, waaraan Fanny von Matrá, Xanto III v.d. Lönsbirk en Cedric v.d. Tuindershof deelnamen, tezamen met de Xanto-zoon Heiko von Matrá van Daisy en Marnick Boen. Cedric werd geplaatst met de kwalificatie 1Uitmuntend, waarmee hij z'n eerste Kampioenschap binnenhaalde, dat van Luxemburg. Hetzelfde gold voor Fanny, die Beste Teef werd waarna ze tegen haar vader Xanto uit mocht komen, die Beste Reu werd. Uiteindelijk werd Xanto BOB, waarbij de keurmeester Theo Leenen aangaf erg getwijfeld te hebben over zijn keuze voor Fanny of Xanto. Ook Heiko ging met een 1Uitmuntend naar huis en werd tweede geplaatst achter vader Xanto.

 

* Het weekend van 29/30 augustus was voor meer mensen een groot succes. Elke Sente haalde op de Clubmatch van de Weimaraners in België een 2e plaats Uitmuntend met haar jonge Weimaranerreu Porthos (Bo) v.d. Tuindershof.

En last but zeker nog least: Hans van Dongen heeft met z'n Weimaranerreu Hummer v.d. Tuindershof z'n eerst A-diploma gehaald met maar liefst 90 punten!

 

Met beide prestaties zijn wij, samen met de eigenaren, bijzonder happy. Van harte gefeliciteerd!

 

* Voor de liefhebbers: op de woensdagavonden in september organiseren we nog 4 extra MAP-trainingen. Op die avond worden drie MAP-proeven uitgezet waarbij met diverse soorten wild gewerkt gaat worden (haas, fazant, kraai, duif en eend). Maximaal 5 deelnemers, er zijn nog twee plaatsen beschikbaar. Wie wil per omgaande aanmelden, waarbij onze eigen cursisten van het afgelopen jaar natuurlijk voorrang hebben.

 

*Afgelopen weekend van 29/30 augustus was heftig! Zaterdag deden Weimaraner(tje) Tara v.d. Tuindershof en ik mee aan de proef in Wintelre. Jammer genoeg miste Tara het markeren, maar haalde ze verder alles binnen. Eén van onze cursisten van dit jaar, Cor Rasenberg met Heidewachtel Ginny deed het beter. Hij haalde een B-diploma met 70/80 punten, terwijl hij de dag daarvoor in Duitsland met Ginny een eervolle derde plaats op de Clubmatch daar had veroverd.

 

Zondag ging het voor ons beter: met Kristel en Marc togen we naar Bocholt in België, een proef die speciaal is bedoeld voor jonge honden. Niet dat er iets aan de opzet van de proef is veranderd, maar er wordt in de uitslagen onderscheid gemaakt tussen honden tot en ouder dan drie jaar. Op deze manier wil men ook de jonge honden eens een kans geven hoog in het klassement te eindigen. En dat deden we!

Tara vond het allemaal helemaal geweldig, tot de zwarte zwanen in het water toe. Ze haalde een Africhtingsbrevet met 144/160 punten en Danka spande met onze dochter Kristel de kroon met 151/160 punten. Hiermee zijn de proeven in België afgelopen en hebben we alleen de afsluitende St. Hubertusproef nog in Genk op 20 september a.s. Daarvoor staat onze Danka aangemeld.

 

* Voor degenen die in België proeven hebben gelopen: op het volgende link http://www.nimrodsvrienden.be/resafr.htm#twee de officiële uitslagen van de wedstrijd van Nimrods Vrienden terug te vinden.

Op deze link http://picasaweb.google.be/lvdbeken/JacOrionARENDONK02082009# zijn de foto's van deze wedstrijd terug te vinden.

 

* Afgelopen weekend, 8 en 9 augustus, leverde weer prima resultaten. Op de proef in Lelystad haalde Danka v.d. Tuindershof een B-diploma met 70/80 punten.

De zondag daarna deed Danka dat in Vliermaalroot (B) goed over: nu een Africhtingsbrevet met 150/160 punten. De grote winnaar van deze dag was onze "kleuter" Ostara v.d. Tuindershof die met haar 10 maanden haar eerste Africhtingsbrevet met 143/160 haalde!

 

* Het weekend van 1 en 2 augustus stond in het teken van de jachtwedstrijden. Danka v.d. Tuindershof haalde op de proef in Tilburg een B-diploma met 70/80 punten.

Zondag was de proef in Arendonk (B), waar Cedric v.d. Tuindershof met Léon een tweede plaats realiseerde bij de Africhtingsbrevetten. Een prima prestatie voor deze hond die nog niet zo lang in ons bezit is, vooral ook omdat op de hele proef slechts 6 van de 40 deelnemers een africhtingsbrevet haalden.

Fanny von Matrá struikelde letterlijk over het markeren, maar ging naar huis met een Basisbrevet van 95/100 punten. Hetzelfde gold dit keer voor Emiel Kobus v.d. Tuindershof van Henk van Katwijk.

Weimaraner Orenda v.d. Tuindershof (Sprokkel) van Kimm Bakker werd eerste bij de Basisbrevetten.

Mede-eigenaar van Sprokkel, Joep van Houten, besloot op de valreep aan de proef deel te nemen met onze Beau of Kyrandors Home, inmiddels 8 jaar oud en niet meer in training. Voor Joep was het de eerste keer dat hij een proef meeliep. Beau liet zich van haar beste kant zien, miste jammer genoeg het markeren, maar haalde wel samen met Joep een Basisbrevet.

 

Alle voorjagers en honden van harte gefeliciteerd!

 

 

* Zondag 26 juli werd de jachtproef in Waanrode gehouden, georganiseerd door de Duitse Draadhaarclub in België. Tara v.d. Tuindershof en Fanny von Matrá haalden beiden een Basisbrevet met resp. 98/100 en 97/100 punten, ze misten jammer genoeg het markeren.

 

Cedric v.d. Tuindershof met Léon en Emiel Kobus v.d. Tuindershof van Henk van Katwijk haalden een Africhtingsbrevet, Kobus behaalde zelfs een 8e plaats met 150/160 punten. Cedric realiseerde er 148/160.

 

* Zaterdag 25 juli werd de KNJV-proef van de rasvereniging VVDD gehouden. Cedric v.d. Tuindershof haalde met Léon een B-diploma van 74/80 punten. Ginger v.d. Tuindershof van Monique V.d. Burg haalde eveneens een B-diploma met 71/80 punten. Beide honden gingen door naar de A-proeven, maar strandden jammer genoeg op het dirigeren.

 

Guusje v.d. Tuindershof, het zusje van Ginger, van Inez Schenk met als voorjager Monique Ophey, haalde haar eerste B-diploma met maar liefst 78/80 punten. Daarmee verdiende Guusje de eerste plaats in de B.

 

Ook Baldur van Bernardo deed mee, een zoon van onze Xanto met Caira v.d. Tuindershof en eigendom van de heer en mevrouw Van Winssen. Baldur haalde z'n eerste officiële B-diploma!

 

Alle voorjagers en honden van harte gefeliciteerd, het waren weer mooie resultaten!!

 

* Zaterdag 18 juli liepen een aantal honden de jachthondenproef in Waanrode (Bekkevoort) en een andere "ploeg" ging voor het GG-examen bij KC De Baronie te Breda.

 

Léon haalde met Cedric v.d. Tuindershof (DSD) een mooi (eerste) Africhtingsbrevet van 148/160 punten. Tevens werd hij daarmee Beste hond van de regio Lanaken wat hem een extra beker opleverde. Ook onze Fanny von Matrà zette haar beste beentje voor en haalde eveneens haar eerste Africhtingsbrevet met 143/160 punten. Ostara (Tara, Weimaraner) liet prachtig werk zien, maar wilde niet over water, waardoor we uiteindelijk een Basisbrevet scoorden met 95/100 punten.

 

Tara's nestzus Orenda (Sprokkel) van Kimm Bakker haalde haar eerste Basisbrevet, ze miste het markeren jammer genoeg. Onze KNJV-cursist Ralph Molenaar ging met z'n Weimaraner Sem du Bouquillon voor z'n allereerste jachtwedstrijd mee. Zowel Sem als hij hadden af en toe wat last van zenuwen wat hen punten kostte, maar uiteindelijk gingen ze wèl met hun (beider) eerste officiële (basis)brevet naar huis.

 

In Breda ging Marc v.d. Heuvel met onze Xanto v.d. Lönsbirke voor hun eerste GG-B examen. Ze realiseerden maar liefst 256 punten, waarmee ze het predikaat "Zeer Goed" verdienden! Een uurtje later ging Henk van Katwijk met Emiel Kobus v.d. Tuindershof (Weim) voor het GG-I examen op. Deze combinatie, die ook voor de jachtproeven traint, realiseerde 287 punten, waarmee ze het predikaat "Uitmuntend" kregen toegekend. En waarmee maar weer eens wordt bewezen dat jacht en GG wel degelijk samen kan gaan.

 

Alle handlers en voorjagers van harte gefeliciteerd! We weten hoeveel bloed, zweet en tranen jullie dit heeft gekost en zijn met jullie trots op deze prestaties!!

 

* Zondag 12 juli werd de jachthondenproef in Zolder (B) gelopen. Naast onze Cedric v.d. Tuindershof, die bij ons voor het eerst meeging op wedstrijd, maakten Danka en Tara hun opwachting bij de keurmeesters. Cedric liep een geweldig proef, maar miste helaas het markeren. Danka liep een Africhtingsbrevet met maar liefst 154/160 punten en onze topper was Weimaraner(tje) Tara v.d. Tuindershof die haar eerste officiële diploma scoorde. Het werd een Basisbrevet met 99/100 punten. Met haar jonge leeftijd van 9 maanden een extra prestatie! Ook zij miste alleen het markeren...

 

* Onder extreem warme weersomstandigheden werd zondag 5 juli de eerste Belgische wedstrijd gehouden in Ouderaarde. Danka haalde een Africhtingscertificaat van 141/160 punten en Eros ging naar huis met z'n allereerste Basisbrevet van 88/100 punten en werd daarmee als eerste geplaatst! Jopper van Geert v.d. Oetelaar en z'n moeder Enjoya struikelden over het markeerapport wat beiden een Basisbrevet opleverde van 98/100 punten.

 

* Zaterdag 4 juli werd bij hondenschool Biemans het Clubkampioenschap gehouden voor de jachthonden. Danka en Tara deden mee, waarbij Danka een B-certificaat realiseerde met 74 punten. Ook voor Tara werd het een succes, ook zij haalde met haar nog zo jonge leeftijd van 9 maanden een B-certificaat met 69 punten!

 

* Op 1 juli jl. kregen wij het verdrietige bericht dat Weimaranerreu Pom, geboren als Hannes v.d. Tuindershof, is overleden.  Een hersentumor was de aanleiding Pom te laten inslapen om hem verder lijden te besparen. Pom woonde, samen met neefje Pepper, bij Erik en Henrieke Hengeveld met hun vier kinderen. We hopen dat Pepper hen een béétje kan helpen over het verlies van Pom heen te komen...

 

* Afgelopen weekend, 24 mei 2009, hielden wij onze Weimaranerreunie van het L-, O- en P-nest. We hadden schitterend weer en het werd een leuke, gezellige en uiterst ontspannen dag. De foto's zijn te zien op bijgaande link: http://www.mijnalbum.nl/Album=OYRIPOI7.

 

De foto's die Joep en Sprokkel maakten, zijn terug te vinden op www.sprokkel.name.

 

* Op bijgaande link zijn de foto's te zien van de onlangs gehouden reünie van de Draadharen:

http://www.mijnalbum.nl/Album=RWCN734Z

 

* Bij de pagina Aanbod/verwacht staat een nieuwe foto van Rafiki, de laatste teckelteef die nog een nieuw baasje zoekt.

 

* Het weekend van 9/10 mei was voor diverse Tuindershofjes een heftig weekend!

 

Op de show in Alkmaar werd Cedric Beste Reu en Fanny Beste Teef, waarna Fanny met de titel Beste van het Ras ging strijken. Door omstandigheden heeft ze de Groepskeuring niet meegemaakt.

 

Bij de Clubmatch van de Duitse Draadharen haalde Fanny een 1U in de Open Klasse Teven, Ginger 1U in de Kampioensklas en werd Getty v.d. Torendreef, één van de twee honden die onlangs uit een asiel in België kwam en die nu Britt heet, 1U in de Jonge Honden Klasse. Britt kreeg een prima keurrapport van de Duitse keurmeester, iets waar haar nieuwe eigenaren Tineke en Gerard Kroon uiteraard erg content mee waren. Uiteindelijk werd Ginger van Monique v.d. Burg reservekampioen bij de teven.

 

Tegelijkertijd deden de Weimaraners Jopper, Juno en Kasimir v.d. Tuindershof mee aan de DAP van de WSH te Heerle. Jopper kreeg met Geert v.d. Oetelaar alle apporten binnen en scoorde goed, Juno met Theo Drentje miste twee apporten en van Kasimir van Nanda Sloven weten we nog niet wat hij presteerde.

 

Draadhaar Danka liet haar puppies voor een volle dag achter en deed mee aan de Teamwedstrijd bij de Hondenschool van Rinus Biemans. Na een eerste teleurstellend apport ging ze goed van start en haalde verder alles keurig binnen. Uiteindelijk sprong ze in voor de A-hond uit het team en haalde in de laatste halve minuut van de wedstrijd het dirigeerapport binnen. Ik was verschrikkelijk trots op haar!

 

Henk van Katwijk deed met Emiel Kobus z'n eerste officiële GG-examen en scoorde daarop een Zeer Goed, de combinatie is geslaagd met 232,5 punt.

 

De puppies van Danka vertrokken deze zondag naar hun nieuwe eigenaren, zelfs kleine Sanne is met haar nieuwe bazen meegegaan om alvast kennis te maken. Ze blijft de komende weken overdag bij ons "logeren". Eén reu is wegens annulering achtergebleven en dus nog beschikbaar voor een goeie, enthousiaste baas.

 

Drie teckelpups verlieten ons dit weekend. Robbie is naar Katwijk met Nel Minnee, waar hij samen gaat wonen met Tjarda, een door ons gefokte zwarte draadhaar met een zeer goedmoedig karakter. Tussen die twee gaat het wel klikken!

Reah is opgehaald door een bevriende draadhaarfokker, de familie Smith van kennel Van Twaalfmorgen, wiens jonge reu afgelopen zaterdag de Clubmatch won. Nu gaan ze aan hun eerste teckeltje beginnen.

Teef Royal Puk ging richting Helvoirt, waar ze de eerste dagen bij haar nieuwe 10-jarige baasje Bernd prima heeft doorgebracht. De familie herbergt meer teckels, dus ook Puk zal haar draai zeker kunnen vinden.

Robijn en Rafiki zijn nog beschikbaar, hoewel Rafiki grote kans maakt hier te blijven...

 

* Op zondag 17 mei a.s. houden wij een familierëunie van de Draadharen van de laatste twee jaar en op 24 mei idem voor de Weimaraners. Mochten er meer geïnteresseerden zijn, altijd welkom, maar wel graag even aanmelden vanwege de catering! De eigenaren van de betreffende nesten hebben een aparte uitnodiging gehad.

 

* Tijdens de show in Dortmund van 2/3 mei werd onze Duitse Staande Draadhaar Cedric v.d. Tuindershof Beste van het Ras en daarmee verkeeg hij meteen de titel "Europasieger 2009". Weimaraner Eros was ook van de partij en ging naar het huis met het reserve-CAC/CACIB.

 

* Op vrijdag 20 maart 2009 zijn de pups van Danka en Xanto geboren, 4 reuen en 5 teefjes. Moeder en kinderen maken het uitstekend gelukkig!

 

* Op 19 maart zijn de nakomelingen van ons Weimaraner L-nest jarig, twee jaar geworden. Allemaal van harte gefeliciteerd!

 

* Woensdagnacht 11 maart jl. zijn de puppies van onze standaard ruwhaar teckel Quincy geboren. Het zijn geworden vier teefjes (Rafiki, Royal Puk, Robijn en Reah) en één reu (Robbie). Eén teefje en de reu zijn nog beschikbaar voor geïnteresseerden.

 

* Op de Crufts in Engeland wonnen Xanto en Fanny beiden hun klasse.

 

* Vandaag is onze Imme jarig en met haar haar nestgenoten, allemaal van harte gefeliciteerd!

 

* Het weekend van 28 februari/1 maart leverde voor onze honden prima prestaties op!

Als eerste gingen Fanny von Matrá met Linda Theeuwes, Xanto III v.d. Lönsbirke met Marc v.d. Heuvel en Eros met Cornelie op voor hun EG-III examen. Voor Fanny en Xanto was dit extra speciaal, omdat zij het EG-II mochten "overslaan". Ondanks dat Xanto en Eros bepaald niet happy waren met elkaar op één veld, vergaten ze voor deze keer hun eeuwigdurende vete en zetten beiden hun beste beentje voor. Fanny slaagde met 98/110 punten, Xanto scoorde met maar liefst 103,5/110 punt een vette (ex aequo) tweede plaats en Eros liet iedereen achter zich met 105/110 punten.

Marc en Xanto gaan nu verder met de GG-africhting, Eros is al druk bezig met jachttraining en ook Fanny begint volgende week weer aan haar jachtopleiding. 's Winters hopen zij dan weer verder te gaan met het GG-werk.

 

De Britse "kleine Xanto", zoon van Xanto III en Kavanne's Shim van Sue Rose uit Engeland, werd gisteren op de show in Groningen Best of Breed, waarna hij met z'n jonge leeftijd winnaar werd van Groep 7!! Enig nadeel daarvan was dat de familie Rose vanochtend zou terugkeren naar Engeland, maar gisteravond druk doende is geweest om bootreizen te cancellen en te herboeken. Léon en Sue zijn vanmiddag opnieuw naar Groningen gereden voor de eindstrijd om de titel Best in Show, waar Xanto uiteindelijk op de 8e plaats is geëindigd. Een geweldige prestatie voor deze jonge hond, waarmee we de familie Rose van harte gelukwensen.

 

* In de nacht van 15 op 16 februari heeft Imme ons "verrast" met de geboorte van maar liefst 17 puppies! Veertien pups zijn momenteel in leven, het zijn 10 teefjes en 4 reutjes geworden.

 

* Vandaag, 30 januari, is de website van onze gedragspraktijk CaniLibre de lucht ingegaan! Het heeft wat tijd en moeite gekost, maar nu is het zo ver: www.canilibre.nl.

 

* Vandaag werd Britta II von Rauhaar gedekt door Xanto. Dit is een herhaling van twee eerdere nesten van Britta en Xanto. Britta woont in Hongarije en logeert bij ons, a.s. vrijdag gaat ze weer terug naar huis. Britta is de moeder van o.a. onze eigen Fanny von Matrá.

 

* Onze Imme is vandaag officieel drachtig verklaard door de dierenarts! Op de echo waren al vier mini-hondjes in wording te zien. Rond 18 februari is Imme uitgerekend.

 

* Op de homepage van onze website staat de knop "KNJV-trainingen". Met het nieuwe trainingsseizoen in aantocht is deze pagina bijgewerkt en derhalve weer helemaal actueel!

 

* In het januari-nummer van het magazine Hondenleven staat een artikel opgenomen over de activiteiten van Cornelie met leuke foto's van Enjoya en één van Fanny. Onder de kop "Publiciteit" is een link naar het complete artikel te vinden.

 

* Onze draadhaarteef Imme v.d. Tuindershof is op 18 december in Duitsland gedekt door de reu Watz von Stattgraben. Als alles goed gaat, verwachten we medio februari pups uit deze combinatie.

 

* Op de kerstshow in Wychen werd Xanto reserve CAC/CACIB, haalde Imme een 1 Uitmuntend en zette Aevita haar showcarrière als veteraan voort met niet alleen een 1 Uitmuntend in de Veteranenklasse, maar realiseerde ze ook het reserve CAC (CACIB wordt niet toegekend aan Veteranen). Uiteindelijk scoorde ze in de erering een tweede plaats.

 

* Het weekend van 6 en 7 december werd in Kassel (Duitsland) een grote tweedaagse show gehouden, een internationale en een nationale versie. Op zaterdag gingen Eros, Imme en Itess van Renate Scheutjens mee. Imme werd BOB, Itess kreeg een 1 Uitmuntend, waardoor beide dames in één klap voldoende punten hebben verzameld voor het Duits Kampioenschap!

Eros kreeg een ZG.

 

Op zondag mochten Eros en Fanny mee. Fanny werd BOB bij de draadharen en Eros verbeterde zijn resultaat van de dag ervoor behoorlijk door het met reserve-kampioenschap te  gaan strijken en met een geweldig keurrapport naar huis te komen. Eerlijk gezegd gedroeg hij zich ook een stuk beter dan de dag ervoor en liet geweldig gangwerk zien. Hoera!!

 

Onze trouwe cursist Jac Nëus was ook van de partij met z'n Friese Stabij Gialt, die op béide dagen het BOB binnenhaalde. In de erering op zondag stond Gialt met z'n trotse baas bij de laatste vijf honden in de erering. Van harte gefeliciteerd!

 

* Op de Winnershow in Amsterdam van 30 november haalde Fanny een 1 Uitmuntend.

 

* Zaterdag 15 november deden Imme v.d. Tuindershof en Fanny von Matrá examen voor de EGI (Elementaire Gehoorzaamheid). Eros ging op voor de EGII. Imme haalde met haar begeleider Marc v.d. Heuvel maar liefst 100 van de 110 punten en werd daarmee tweede van de groep. Fanny (met Cornelie) realiseerde een puntenaantal van 107,5 en kreeg daarmee de beker voor beste EGI-er van alle groepen. Eros, die het grootste deel van de cursus met Léon heeft getraind, deed door omstandigheden examen met Cornelie. Onze kanjer behaalde een tweede plaats in de groep met 99,5 punt van de 110! 

 

* Op de show in Bleiswijk afgelopen weekend (2 november) haalde Fanny een 1 Uitmuntend en werd onze Imme reserve-kampioen, weer een kwart puntje voor het NL-kampioenschap binnen! Onze inmiddels vaste compagnons Daisy en Marnick Boen haalden met hun Brakx een 1 Uitmuntend en Heiko, het jongere broertje van Fanny, kreeg een Veelbelovend toebedeeld.

 

* Op de show in Utrecht werd Imme v.d. Tuindershof 1 Uitmuntend en Beste Teef en haalde Fanny een 1 Uitmuntend. Brakx van de fam. Boen werd BOB.

 

* Ook op de Nationale show vandaag in Dortmund waren we blij met de resultaten: Imme een tweede plaats Uitmuntend, Fanny 1 Uitmuntend en opnieuw reserve-CAC, Itess van Renate opnieuw 1 Uitmuntend. Heiko van Daisy en Marnick Boen werd als "Veelbelovend" betiteld en Brakx kreeg vandaag een 2 Uitmuntend.

 

* Een succesvol weekend voor "onze" Tuindershofjes! Monique v.d. Burg behaalde met draadhaar Ginger v.d. Tuindershof een mooie MAP-B in Biddinghuizen met 440 punten (18.10). Beiden van harte gefeliciteerd!

 

Op de Bundessieger in Dortmund (18.10.08) won Itess v.d. Tuindershof (DSD) van Renate Scheutjens haar klasse Open Teven. Haar zusje Imme v.d. Tuindershof moest genoegen nemen met een tweede plaats Uitmuntend, Fanny von Mátra won de tussenklasse en werd later reserve-CAC/CACIB. Onze eigen Xanto was weer helemaal in vorm en won deze keer van z'n geduchte Brits/Duitse tegenstander Timo v. Böckenhagen in de Kampioensklasse en werd daarmee BOB. In de erering werd Xanto als derde van de groep geplaatst.

 

Brax v. Bernardo en Heiko van Mátra van de familie Boen waren ook van de partij. Heiko was mank en kon jammer genoeg niet worden beoordeeld, Brax behaalde een tweede  plaats Uitmuntend in de Open Klasse.

 

* Op de pagina "Belevenissen" is een knop toegevoegd met de vermelding "Dagboek pups". Hier houden we de vorderingen en ontwikkelingen van onze 8 puppies bij.

 

* Alle pups van Esmee en Eros zijn gereserveerd. Volgende week verwachten we een nestje van Enjoya en Eros. Enjoya heeft ons dit keer wel érg lang in onzekerheid gelaten over het verloop van de dracht, maar een echo vorige week heeft uitgewezen dat er kloppende hartjes te zien zijn en sinds afgelopen week is ze gelukkig ook behoorlijk aan het groeien gegaan. We wachten in spanning af! Geïnteresseerden kunnen uiteraard contact met ons opnemen, hoewel van dit nest ook al een aantal pups besproken zijn. Voor Joya gaat onze voorkeur uit naar mensen die echt met een hond "aan het werk" willen!

 

* Op één na hebben alle pups van Esmee en Eros inmiddels een nieuwe baas en ze groeien gelukkig heel goed! De oogjes zijn al open en zo hier en daar wordt er een klein wandelingetje geprobeerd.

 

 

* Van de fam. Theunissen uit Limburg kregen wij het bericht dat hun Weimaraner Laurent v.d. Tuindershof (Esmee v.d. Tuindershof x Felisin's Mackerel Sky van 18.3.2007) onlangs z'n eerste KNJV B-diploma heeft gehaald. Een C haalde hij al eerder. Van harte gefeliciteerd met deze eerste diploma's, we zijn allemaal erg trots op jullie! Dat de nieuwe broertjes en zusjes Laurent's voorbeeld maar snel mogen volgen!!

 

Esmee v.d. Tuindershof (foto links) en Eros zijn op 23 september jl. de trotse ouders geworden van 8 pups, waarvan 3 reuen en 5 teefjes. De reuen heten O'Malley, Oldrik (machtig door zijn erfgrond) en Octavius (als achtste geboren), de teven heten Orenda (wonderbaarlijke kracht), Orage (storm, onweer), Ophelia (wijsheid), Ostara (godin van de lente) en Olivia (olijf).

 

Moeder en kinderen maken het uitstekend en verkeren allen in blakende gezondheid!

 

 

* De foto die Daniëlle Bosch zo vriendelijk was te maken tijdens de KNJV-proef van de WSH op 7 september jl. is terug te vinden op de website op het tabblad Weimaraners. Van links naar rechts staan daar Jente v.d. Tuindershof (dochter van Enjoya) van Simone Magis, Emiel v.d. Tuindershof (broer van Enjoya) van Henk van Katwijk, Enjoya zelf en Jopper v.d. Tuindershof van Geert v.d. Oetelaar, zoon van Enjoya en broer van Jente. Hummer v.d. Tuindershof van Hans van Dongen, halfbroer van Enjoya, was ten tijde van de foto jammer genoeg al naar huis.

 

 

* De proef op Texel verliep prima voor onze honden. Onze eigen Fanny von Matrà haalde haar eerste B-diploma met 71 punten en viel meteen in de prijzen, ze behaalde een derde plaats!

Ginger v.d. Tuindershof met Monique v.d. Burg realiseerde eveneens een B-diploma, evenals Weimaraner Hummer v.d. Tuindershof, die eigenlijk voor de A opging. Guusje v.d. Tuindershof moest jammer genoeg afhaken vanwege een auto-ongeluk op weg naar Texel.

 

* Op de show in Zwolle behaalde onze Imme v.d. Tuindershof het reserve CACIB.

 

* Esmee is duidelijk drachtig. Er heeft zich inmiddels een lijst gevormd van enthousiaste mensen die zich over een puppy willen ontfermen, waarvan de meesten dit keer voor een reu opteren. We kijken met spanning uit naar de 25e september, de verwachte geboortedatum!

 

* Op de show in Luxemburg werd goed gescoord. Itess v.d. Tuindershof van Renate Scheutjens werd Beste Teef met het CACIB, Fanny von Màtra bezette de tweede plaats en kreeg daarmee het reserve CAC. De Xanto-zonen Brax en Heiko deden het prima, Brax werd BOB en z'n halfbroef Heiko von Màtra werd uitgeroepen tot Beste Puppy. Brax werd met deze uitslag meteen Luxemburgs Kampioen, een feit dat z'n eigenaren Daisy en Marnick Boen uitbundig hebben gevierd met de overige aanwezigen!

 

* Op 7 september werd de jaarlijkse proef van de WSH gehouden. Results:

- 1e plaats en daarmee winnaar van de B was Emiel (Kobus) v.d. Tuindershof met én van Henk van Katwijk

- 2e plaats én jongste hond met hoogste diploma werd Jopper v.d. Tuindershof met Geert v.d. Oetelaar

- B-diploma voor Jente v.d. Tuindershof met Simone Magis

- B-diploma voor Hummer v.d. Tuindershof met Hans van Dongen. Hummer ging op voor de A, maar miste die nét helaas.

- 1e plaats C was voor Enjoya v.d. Tuindershof, die dit keer jammer genoeg het markeren miste.

 

Al met al prima resultaten voor "onze" Weimaraners én natuurlijk de twee KNJV-cursisten Henk van Katwijk en Geert v.d. Oetelaar. Allemaal van harte gelukgewenst!!

 

*Op de proef van Bocholt haalden we weer leuke resultaten. Jopper v.d. Tuindershof en z'n stalgenoot Merlijn gingen met een Basisbrevet naar huis, Enjoya v.d. Tuindershof werd 4e ex aequo geplaatst met 158/160 punten. Eros was voor de eerste keer mee en werkte prima, alleen miste hij het apport uit water omdat een grote zwarte zwaan het apport bewaakte. Dat ging Eros nét iets te ver. Nadat hij vol verve de zwaan had weggeblaft, is hij de eend gaan halen, maar kwam daarmee buiten de tijd.

 

* Esmee v.d. Tuindershof is gisteren, 21 augustus, officieel drachtig verklaard door middel van een echo. Ze liet een flink gevuld buikje zien! Rond 25 september is zij uitgerekend en hopen we op een fraai nestje Weimaraners.

 

* Op de jachtproef in Genk van vandaag, 17 augustus, haalde Jopper v.d. Tuindershof (Weim) met z'n baas Geert v.d. Oetelaar een Africhtingsbrevet met maar liefst 152 punten. Z'n huisgenoot Merlijn v.d. Tuindershof (DSD) is nog wat onervarener met z'n 16 maanden en struikelde nog op een onderdeel. Hij kreeg samen met eigenaar Lydia v.d. Oetelaar een Basisbrevet met 80 punten. Allemaal van harte gelukgewenst!

 

* Emiel v.d. Tuindershof (Kobus) van Henk van Katwijk dekte onlangs een teef van de fam. Lovink (zie voor meer info de site van de rasvereniging). Deze teef is inmiddels officieel drachtig verklaard, waardoor Kobus nu voor de eerste keer vader wordt, zo meldde een trotse eigenaar!

 

* Bij de jachtproef in Hoensbroek haalde Igar v.d. Tuindershof van en met Marcel Kool een B-diploma met maar liefst 75 punten! Ook Esmee v.d. Tuindershof haalde in Lelystad met Marjan Kamstra hun beider eerste B-diploma. Esmee is inmiddels gedekt door onze eigen Eros.

 

* De jachtproef in Arendonk van 3 augustus is een soort familiereünie geworden. Van de 34 deelnemers waren er 10 deelnemers uit onze kennel aanwezig plus nog een "Belgische" zoon van Xanto. Onze Joya won de proef met 156/160 punten. Jammer genoeg liep ze tijdens het werk een pootblessure op waardoor ze nét de 4 ontbrekende punten bij het volgen miste.

De complete uitslagen zijn terug te vinden op www.jacorion.be. In het fotoalbum op deze site staan geweldig mooie foto's, echt de moeite waard even te kijken!

 

* "Kleine" Xanto (Kavacanne Xanto van Mrs. Sue Rose) is nu diverse malen bijzonder succesvol geshowd in Engeland. Afgelopen maandag stal hij letterlijk de show met onderstaand showrapport onder keurmeester Mrs. Pam Blay, die in de UK als rasspecialist te boek staat.

 
"Kavacanne Xanto.. Still young and it shows. What he lacks now to be the finished picture is maturity. Excellent correct coat of good length and texture. Head to die for with those kind but watchful eyes.Good head and body proportions, excellent length of neck, good shoulders, good topline and tailset. When he drops into himself will be a force to be reckoned with as he has the correct 10 to 9 proportions which is ideal for the breed."

 

Little Xanto - zoals wij hem noemen - heeft zich hiermee gekwalificeerd voor Gundog Stake Final op de Crufts 2009!

 

* Onze Joya verbaasde op de proef in Bekkevoort iedereen door met temperaturen van 30 graden een Africhtingsbrevet te lopen van 157/160 punten. Hartstikke leuk natuurlijk, alleen betekende dat dat ze voor een barrage om de 2e en 3e plaats moest lopen en dát ging haar net iets te ver. Ze werd dan ook uiteindelijk derde en ging met haar eerste beker naar huis.

Danka v.d. Tuindershof realiseerde met onze dochter Kristel eveneens een Africhtingsbrevet met 142/160 punten. Renate Scheutjens herhaalde haar eerdere prestatie met Itess en sleepte een tweede Africhtingsbrevet binnen met 144/160 punten. Simone Magis moest met Jente dit keer genoegen nemen met een Basisbrevet. Xanto liep een mooie proef, maar gooide bij het laatste onderdeel de eend zó vrolijk in de lucht dat dit resulteerde in een 0.

 

* Tijdens de Draadhaarproef in Liempde afgelopen weekend haalde Xanto een B-diploma en maakte Clifford er een zootje van. Onze Fanny ging voor het eerst mee naar een proef, haalde alle onderdelen redelijk netjes maar kreeg een 0 voor het downliggen...  Gelukkig redde Igar v.d. Tuindershof de familie-eer nog enigszins door met z'n baas Marcel Kool de B-proef te winnen. Van harte gefeliciteerd!

 

Ginger v.d. Tuindershof realiseerde met Monique v.d. Burg eveneens een B en ging voor de eerste keer door voor de A-proef. Jammer genoeg kwamen ze - zoals zovelen deze dag - niet door het dirigeren heen.

 

* Weimaraner Jente v.d. Tuindershof, dochter van onze Joya, haalde met eigenaar Simone Magis hun beider eerste Africhtingsbrevet in Hasselt met 144/160 punten.

 

* Binnenkort hopen wij een nest pups van Esmee vd Tuindershof te kunnen verwelkomen. Esmee is hier inmiddels in de roedel opgenomen en ook al loops. Eind deze week zal ze naar verwachting worden gedekt.

 

* De wedstrijden in België zijn al in volle gang. Xanto haalde z'n eerste Africhtingsbrevet van dit seizoen binnen in Vliermaalroot en het weekend daarop in Zolder volgden Danka vd Tuindershof met 144/160 punten en Enjoya vd Tuindershof met 149/160 punten. Renate Scheutjens haalde met Itess vd Tuindershof haar eerste Africhtingsbrevet met maar liefst 146/160 punten. A.s. weekend wordt eerst op zaterdag de Draadhaarproef gehouden in Liempde en aansluitend vertrekt op zondag een hele ploeg naar Bekkevoort (B).

 

* 10.7.08: Op 9 juli sloten wij het eerste KNJV-seizoen af met een diploma-proef, die op alle fronten geslaagd te noemen was. Geert vd Oetelaar haalde met Jopper het hoogste C-certificaat (49 punten en nog twee tienen...), Renate Scheutjens ging met haar Tess voor een B-certificaat met 75 punten! De jongste deelneemster was Guusje, een labrador van 7 maanden die met haar voorjager Annemieke van Londen uiteindelijk nog een B-certificaat voor de oefeningen realiseerde. Gezien de geringe grootte van Guusje had ze alle proeven met een duif mogen doen, een eend kan ze nog niet vasthouden. Dat zal haar volgende uitdaging worden: het meeslepen/dragen van een eend! We wensen al onze cursisten heel veel succes én plezier met het komende wedstrijdseizoen.

 

Voor de liefhebbers trainen we in juli nog door op de volgende data:

- woensdag 16 juli

- dinsdag 22 juli

- woensdag 30 juli

 

* 10.7.08: Tijdens de World Winner in Zweden, Stockholm, afgelopen weekend 3 t/m 6 juli, werd onze Xanto voor de tweede maal Wereldkampioen! Imme kreeg een 2e plaats met een ZG in de Open Klas Teven en onze Fanny von Mátra stond samen met haar fokker en zusje Fee uit Hongarije (en nog een heleboel honden) in de Jeugdklasse. Ze won uiteindelijk de Jeugdklasse en werd later ook Beste Jeugdhond, waarmee ze de titel Junior World Winner binnensleepte.

 

* Komende week vertrekken we naar Zweden waar volgend weekend (5 juli voor groep 7) in Stockholm de Wereldkampioenschappen zullen worden gehouden. We maken er een weekje vakantie van en nemen Imme, Xanto en Fanny mee.

 

* Op 28 juni gingen Fanny en Imme naar de show in Uden. Fanny kreeg een 2 Uitmuntend, Imme werd eerst Beste Teef en daarna Best of Breed!

 

* 16.6.2008: Op de show in Hulten haalden Imme vd Tuindershof en Fanny von Màtra uitstekende resultaten. Imme kreeg de kwalificatie Uitmuntend met een reserve-CAC/CACIB, terwijl Fanny Beste Teef werd. Hiermee verzamelde onze Fanny meteen genoeg punten voor het Nederlands Jeugdkampioenschap!

 

* 1-6-08: Op de Clubmatch van de Duitse Draadharen in België haalde Imme vd Tuindershof een 2e plaats Uitmuntend en werd Xanto reserve-kampioen bij de reuen. Als koppel scoorden Xanto en Imme uitstekend, ze werden door de keurmeester uitgeroepen tot Beste Koppel van de vier deelnemers.

 

25-5-08: Op de Jachthondenshow in Bennekom behaalden Imme vd Tuindershof en Fanny von Matrà beiden een 2e plaats Uitmuntend. Merlijn vd Tuindershof van de fam. V.d. Oetelaar kreeg een ZG toebedeeld. Xanto werd Beste Reu en behaalde later een 4e plaats in de eindkeuring van Beste Gebruikshond.

Bij de Fokgroepen stond Xanto met zijn nakomelingen Imme, Merlijn en Fanny op de eerste plaats in een goed bezet veld!

 

* De Clubmatch van de WSH afgelopen weekend (18 mei) was voor Kobus (Emiel v.d. Tuindershof) van Henk en Agnes van Katwijk een groot succes. In de Open Klasse veroverde hij van 15 reuen de tweede plaats met een Uitmuntend. Extra leuk natuurlijk omdat hij binnenkort z'n eerste pups hoopt te verwelkomen.

Jente van de fam. Magis, zus Juno van de fam. Drentje en broer Jopper van de fam. V.d. Oetelaar kregen alledrie een ZG, wat niet verkeerd was in het enorme veld van deelnemers. Kasimir viel voor z'n baas Nanda Sloven op dit moment wat tegen en kreeg een G, hij moet - net zoals z'n vader vroeger - nog behoorlijk wat "uitzwaren". Gelukkig heeft hij daar in z'n werk geen last van! Hij slaagde onlangs voor z'n EGIII-diploma en mag nu - naast z'n jachttraining - verder met de officiële GG-opleiding.

 

* Elza van de familie Van Osch uit Kerkdriel (de moeder van Eros) is onlangs gedekt door Emiel v.d. Tuindershof, oftewel Kobus, van Henk van Katwijk. Er zijn al diverse reserveringen voor dit nest, maar mocht iemand nog interesse hebben dan kunt u contact met ons opnemen. Emiel Kobus is een volle broer van Joya. Elza voldoet (net als Kobus uiteraard) aan alle door de rasvereniging gestelde eisen en is aktief bezig in de jacht.

 

* 16.5.08 - De Hongaarse pups zijn bij ons gearriveerd woensdagnacht. Gisteren en vandaag zijn Hugo en Heiko al vertrokken met hun nieuwe trotse bazen. Heiko gaat naar België bij Brakx en z'n familie Boen wonen en hoopt binnenkort z'n showdebuut in Brussel te maken, Hugo gaat als jachthond in training hier in de buurt.

Hegewald ligt te wachten op het vliegtuig naar Aruba waar hij zal gaan wonen en Held vertrekt morgen eveneens naar België voor een jachtcarreer. Tot die tijd spelen ze vrolijk met ons eigen 5 puppies die volgende week gaan vertrekken.

 

* Nadat Fanny of op de clubmatch van de VVDD met een ZG en een zeer negatief keurrapport naar huis was gestuurd, kreeg ze eerherstel op de Pinkstershow in Saarbrücken. Volgens de Duitse keurmeester Dr. W. Peper was ze "traumhaft" met een geweldige bouw en superhoekingen en werd ze naast beste jeugdhond ook beste teef. Ze mocht tegen vader Xanto lopen voor het BOB, dat hij natuurlijk won. In de eindkeuring werd Xanto als 2e in de Groep geplaatst. Imme en Brakx kregen een U-kwalificatie.

 

Allerleukste was het showdebuut van onze Eros. Hij kreeg van dezelfde Duitse keurmeester als z'n vaste vriendin Fanny een Uitmuntend toebedeeld! Geheel tegen z'n gewoonte in heeft hij de keurmeester niet opgevreten en zelfs niet bedreigd, vond het allemaal geweldig leuk en interessant en had de dag van z'n leven, wat niet bepaald slechter werd door het voedsel dat hij her en der kreeg toebedeeld.

 

* Alle draadhaarpups van Aevie en Xanto zijn inmiddels geplaatst. De pups van Britt II von Rauhaar en onze eigen Xanto hopen binnenkort de reis naar Nederland te aanvaarden, ook deze zijn allen in Nederland en België geplaatst.

 

* De HD-uitslag van Weimaraner Jopper is binnen, het werd een A (HD-vrij).

 

* Woensdag 23 april werd ons H-nest Weimaraners 3 jaar, dus Hannes Pom, Hunter, Higgins, Hopper, Hagrid Spike, Hummer en Hugo, allemaal van harte gefeliciteerd!

Het J-nest, ook al Weimaraners, wordt vrijdag 25 april 2 jaar. Ook deze grijze exemplaren Jannus, Jip Wembley, Jopper, Jarco, Jupiter, July, Jagger, Jente en Juno en ook natuurlijk alle eigenaren van harte gefeliciteerd en een fijne dag toegewenst!

 

* Op de show in Goes (6 april 2008) kreeg Fanny von Matrá een 1U en daarmee een punt voor het Jeugdkampioenschap plus het reseve CAC bij de teven. De Belgische Brakx van Bernardo van Daisy en Marnick Boen, één van de zwarte zonen van Xanto, kreeg het reserve CACIB. Magic v.d. Tuindershof, overgekomen uit Engeland met z'n eigenaar Tracy Cartwright en zijn broer Mitch van Linda Theeuwes, moesten genoegen nemen met een resp. 2ZG en 3ZG.

 

* De pups van Aevita en Xanto zijn geboren! We zijn vier teefjes en één reutje rijker. Moeder en kinderen maken het goed, bezoek wordt door Aevie vooralsnog niét op prijs gesteld. Uitzonderingen worden gemaakt door bezoekers met véél lekkers voor de trotse moeder!! De dames heten Nicky, Nanou, Nienke en Noortje, de reu heet Niles.

 

* In het april-nummer van De Hondenwereld is een rasspecial opgenomen over de Duitse Staande in de drie variëteiten. De bij het uitgebreide artikel geplaatste foto's van draadharen zijn van onze Xanto en Fanny en van Beppe Tjarda v.d. Tuindershof van Nel Minee.

 

* Opnieuw een succes voor Imme, op de show in Luxemburg (29 maart) werd ze Beste Teef. Tegelijkertijd werd Fanny Luxemburgs Jeugdkampioen en aangezien de aanwezige reuen allen een ZG kregen toebedeeld, moesten onze meiden samen lopen voor het BOB, dat uiteindelijk naar Imme ging. Fanny heeft zich hiermee gekwalificeerd voor Crufts 2009.

 

* Hoera!! Onze Imme haalde gisteren op haar eerste veldwerkwedstrijd meteen een kwalificatie. Ze kreeg een G voor uitstekend voorstaan op een fazant gelukkig. Daarmee ligt de weg naar haar Internationaal Champ open en mag ze nu ook in de Gebruikshondenklas worden ingeschreven.

 

* Xanto en Fanny bezochten de show in Leeuwarden van 24 maart en kwamen uit onder keurmeester J. Dostal. Fanny kreeg een 2 Uitmuntend en Xanto werd Best of Breed.

 

* Met ingang van het komend seizoen zullen we op ons eigen terrein een jachthondencursus organiseren onder auspiciën van de KNJV. Na diverse gesprekken over en weer zijn we afgelopen week met het districtsbestuur van de KNJV tot definitieve overeenstemming gekomen. Hoewel we al enige tijd vanuit onze gedragspraktijk trainingen organiseerden, wordt dit de eerste keer dat we ons op de KNJV C/B cursussen "storten". De eerste cursisten hebben zich inmiddels aangemeld en zelf hebben we er veel zin in!